Wist je dat...

Wist je dat… wij op de kinderboerderij altijd hulp kunnen gebruiken van vrijwilligers. Onze vrijwilligers zijn op ver schillende vlakken actief, zoals met de dieren, in de kantine, met klussen, in het groen, administratief en nog veel meer. Interesse om iets voor de kinderboerderij te betekenen? Neem eens contact met ons op.

Wist je dat… onze dierenarts op vaste momenten in het jaar op de kinderboerderij is om onze dieren in te enten. Onze schapen en geiten worden dan ingeënt tegen Q-koorts. Onze ezels en paard krijgen een enting tegen tetanus en influenza.

Wist je dat… cavia’s erg geliefd zijn bij kinderen en in groepjes leven van één mannetje met meerdere vrouwtjes. Ze beschikken over een veelvoud aan geluiden waarmee ze met elkaar kunnen communiceren. Ze zijn zowel overdag als ‘s nachts actief.

Wist je dat… damherten ieder voorjaar in april of mei hun oude gewei afwerpen, waarna het gelijk weer begint aan te groeien. Alleen het mannetje damhert draagt een gewei, wat zich onderscheidt van andere herten doordat de einden van de takken met elkaar verbonden zijn door platen. Het gewei groeit naarmate het dier ouder wordt.

Wist je dat… wij onze dieren regelmatig verwennen met iets lekkers. Zo is ons paard dol op appeltjes, eten de konijnen graag een wortel en maken we onze herten heel blij met een handje eikels. Natuurlijk wel alleen met bruine eikels, want de groene eikels zijn door de grote hoeveelheid aan tannine giftig voor dieren.

Wist je dat… er regelmatig kinderfeestjes gevierd worden op onze kinderboerderij. Wij bieden hier zelfs verschillende arrangementen voor aan. Lijkt het je leuk om een kinderfeestje te vieren bij ons? Informeer dan eens naar de mogelijkheden of kijk op Kinderfeestjes.

Wist je dat… wij diverse handgemaakte spulletjes verkopen op de kinderboerderij. Wij verkopen knuffels, serveerplanken, vogelhuisjes en nog allerlei andere spullen. Deze spullen zijn allemaal te vinden in onze serre. Kom gerust eens een kijkje nemen.

Wist je dat… je ook stage kunt komen lopen op de kinderboerderij. Wij bieden stages aan studenten van verschillende opleidingen en verschillende niveaus. Zo krijgen wij regelmatig dierverzorging studenten over de vloer, maar ook  studenten die voor het vak als dierenartsassistente leren. Wil je ook stage bij ons komen lopen? Neem dan contact met ons op! Lees meer over stageprocedure.

Wist je dat… je op de kinderboerderij ook een dier kunt adopteren. Door het adopteren van een dier voorzie je in de kosten van voeding en onder houd van het dier. Vervolgens mag je jezelf een jaar lang trotse adoptieouder van dit dier noemen. Interesse? Kom eens langs om te kijken welke dieren nog beschikbaar zijn voor adoptie.

Wist je dat… er zich bij onze kinderboerderij ook een speeltuin met terras bevindt. Op dit terras kun je in de zomer heerlijk in het zonnetje zitten. Is het weer iets minder? Dan kun je bij ons ook binnen zitten in de serre waar vanuit je goed zicht hebt op de speeltuin.

Wist je dat… er achteraan op de kinderboerderij ook een moestuin is. Hier kunnen wij verschillende soorten groenten en fruit voor onze dieren kweken. Wij verkopen ook wisselende groentes van stadsboerin Yvonne via een kraampje in onze speeltuin.

Wist je dat… de toegang tot de kinderboerderij helemaal gratis is. Hierdoor houden wij de toegang laagdrempelig. Uiteraard stellen wij een vrije gift in onze melkbus zeer op prijs!