Nieuwsberichten

Volièreplein Kinderboerderij Uden officieel geopend

Onder toeziend oog van wethouder Maarten Prinssen is het volièreplein van de Kinderboerderij Uden zaterdagmiddag 11 mei 2019 officieel geopend. Jeugdvrijwilliger Luca Oliveira (11 jaar) mocht samen met voorzitter Luc van den Brule de openingshandeling verrichten. In zijn voorwoord memoreerde Van den Brule dat een aantal vrijwilligers het toch maar gefikst heeft om in anderhalf jaar tijd een compleet nieuw volièreplein te bouwen. “Hiermee zijn we voorbereid om in geval van dierziekten een deel van de Kinderboerderij voor het publiek af te sluiten. We zijn erg trots op het bereikte resultaat en zetten vandaag de bouwvrijwilligers in het zonnetje.”

De bouwmedewerkers van het eerste uur zijn Ton van Es, Jan van den Heuvel, Peter Houdijk, Ben Klemann, Gerrit Kuijpers, Hans Lentjes, Mario da Silva en Ton Timmers. “Zonder hen hadden we dit nooit kunnen realiseren. Hun tomeloze inzet zou menig werkgever jaloers maken”, vertelt Luc van den Brule met een knipoog. “Vooral dankzij de geweldige inzet van onze vrijwilligers en uiteraard de financiële bijdragen van onze donateurs en sponsoren is de Kinderboerderij uitgebreid met een aantal prachtige volières, die een mooie aanwinst vormen voor de Kinderboerderij als geheel”, aldus Van den Brule.

Sponsoring
Om de kosten van de nieuwbouw te dekken heeft de Kinderboerderij veel geld bespaard door nagenoeg alle werkzaamheden met eigen vrijwilligers uit te voeren. Daarnaast waren er schenkingen van onder andere Marianne Roodbol van Marianne’s Boekwinkel. Zij heeft recent haar winkel opgeheven en schonk de Kinderboerderij een mooi geldbedrag. Datzelfde deden Alex van den Hoogen en Ronald Verwegen van Ons Caffeej. Volgens Luc van den Brule zijn sponsoring en schenkingen noodzakelijk om de Kinderboerderij draaiende te houden. “We willen ook voor de komende jaren een mooie plek kunnen bieden voor de honderden bezoekers die wekelijks onze boerderij bezoeken.” Voor meer informatie kan men contact opnemen met Kinderboerderij, 0413-250047, per e-mail kbuden@kpnmail.nl of website www.kbuden.nl.

Meest recente nieuwsberichten

Film Lentefeest Tweede Paasdag 2024

Op Tweede Paasdag (maandag 1 april 2024) kwamen zo’n 1.000 bezoekers naar het jaarlijkse Lentefeest bij de Kinderboerderij Uden. Zij hebben genoten van de vele

Nieuws voor onze vrienden

Afgelopen week is de eerste editie van 2024 van het informatieboekje ‘Nieuws voor onze vrienden’ weer op de mat gevallen. Er staan, naast de vaste