Nieuwsberichten

Van de bestuurstafel

De kinderboerderij is tijdelijk gesloten. Je zou denken dat daarmee een rustige tijd is aangebroken. Niets is minder waar. Er zijn wel een aantal activiteiten uitgesteld of vervallen. Maar we willen ons goed voorbereiden op een mogelijke, gedeeltelijke openstelling. Een lastige klus in een tijd waarin nog niets zeker is.

Het is prettig dat we jullie in een nieuwsbrief snel op de hoogte kunnen brengen van de laatste ontwikkelingen. Met ons boekje loop je al snel achter de feiten aan. Tussen het moment van ‘inleveren kopij’ en ‘het boekje valt op de mat’ liggen vier weken. Graag zouden we alle donateurs op deze manier benaderen. Niet als vervanger van het boekje, maar naast ons boekje. Via onze site kan men het e-mailadres doorgeven.

Hopelijk ziet de wereld er over vier weken geheel anders uit en kunnen jullie, met een aantal strakke regels, weer genieten op de boerderij. Zodra het mag, zijn jullie weer welkom. Een rondje op de kinderboerderij is toch veel leuker dan een rondje om de kinderboerderij. Wij zullen er voor zorgen dat we klaar zijn. Nu moeten we vooruitlopen op mogelijke voorwaarden om de boerderij tezijnertijd open te kunnen stellen.

• Hoeveel bezoekers mogen er tegelijk op de boerderij zijn?
• Hoe houd je de onderlinge afstand in de gaten en wie spreekt de bezoekers er op aan?
• Kun je de toiletten voor de bezoekers openstellen?
• Maak je op de boerderij eenrichtingsverkeer?
• Mogen de kinderen in de speeltuin?
• Wat doe je met de verkoop van ijs en dergelijke en hoe kan er betaald worden?

Hoe meer je over de lijst praat, hoe langer dat deze wordt. Wel gebruiken we deze tijd nu voor onderhoud. De tafels en banken bij de speeltuin zijn door Jan van den Heuvel grondig aangepakt. Weer in de verf gezet en de verbindingen gecontroleerd en hersteld. Het gras bij de speeltuin is opnieuw ingezaaid en dankzij voldoende sproeien komt er weer een mooie grasmat. De moestuin, achter bij de volières, begint ook meer vorm te krijgen. De struiken die we via Yvonne Ree, stadsboerin, gekregen hebben slaan goed aan. Langzaamaan worden de plannen die we voor NL-doet hadden uitgevoerd. Regelmatig is Ben de Bruin hier te vinden. Zijn ervaring en inzet komen goed van pas.

Al tijden hebben we met de gemeente gediscussieerd over het dierenparkje op de Boekelsedijk. Het lukte ons niet de continuïteit ervan met vrijwilligers te waarborgen. We hebben een jaar geleden de beheerovereenkomst bij de gemeente opgezegd. Dit in de hoop dat er een oplossing zou komen. Die hebben we niet gevonden. Daarnaast zijn er onlangs twee bomen omgewaaid. Eén ervan heeft het geitenklimrek en het hekwerk vernield. De bomen in en langs het park zijn oud en deels onveilig voor de dieren en beheerders. We zullen op korte termijn de dieren overbrengen naar de kinderboerderij en daar verder goed verzorgen.

Op 15 april kwam het bericht binnen dat onze vrijwilliger Ton Timmers overleden was. Vanwege zijn gezondheid was hij al een aantal maanden niet meer actief op de boerderij. De onmogelijkheid om voor de kinderboerderij te werken ging hem aan het hart. Gelukkig kon hij terugkijken op een mooie tijd. Dat heeft hij ook bij zijn uitvaart laten zeggen. Wij verliezen in hem een sociale en harde werker. Dat hebben wij ook tijdens zijn uitvaart aan de familie laten weten.

Ik hoop dat jullie weer een beetje op de hoogte zijn van de ontwikkelingen op de kinderboerderij. Als je regelmatig op onze site (www.kbuden.nl) kijkt, of ons op facebook volgt, blijf je op de hoogte van de gebeurtenissen en weet je snel wanneer je weer op de boerderij kunt komen.

Luc van den Brule
Voorzitter

Meest recente nieuwsberichten

Film Lentefeest Tweede Paasdag 2024

Op Tweede Paasdag (maandag 1 april 2024) kwamen zo’n 1.000 bezoekers naar het jaarlijkse Lentefeest bij de Kinderboerderij Uden. Zij hebben genoten van de vele

Nieuws voor onze vrienden

Afgelopen week is de eerste editie van 2024 van het informatieboekje ‘Nieuws voor onze vrienden’ weer op de mat gevallen. Er staan, naast de vaste