Nieuwsberichten

Tweede Paasdag Lentefeest bij de Kinderboerderij

Op Tweede Paasdag, maandag 18 april, wordt het jaarlijkse Lentefeest gehouden op de Udense Kinderboerderij. Na twee jaar van afwezigheid mag het eindelijk weer. Voor kinderen met hun (groot)ouders is er van alles te beleven. Bij de ingang kan men voor € 3,50 een spelletjeskaart kopen waarmee de kinderen aan alle activiteiten kunnen deelnemen. Het Lentefeest duurt van 11.00 uur tot 17.00 uur, waarbij de toegang gratis is. De Kinderboerderij is gevestigd aan de Artillerieweg 3 in Uden.

Dillie Manders is medebeheerder van de Kinderboerderij en weet te vertellen dat er op dit moment vijftien jonge dwerggeiten zijn geboren. De jongste zijn enkele dagen oud en dartelen door de wei. “Ook is er een Ouessant schaapje geboren. De andere drie moederschapen en ook de Racka schapen moeten binnenkort nog bevallen. Omdat er nog een dwerggeit moet bevallen mogen de mensen niet in de dierenweide. We hopen dat dit met het Lentefeest weer kan. Ik ben blij dat we op Tweede Paasdag iets extra’s voor het publiek kunnen organiseren”, zegt Dillie. Enkele van de jaarlijkse hoogtepunten tijdens het Lentefeest zijn het kuikentjes knuffelen en het touwtrekken tegen de paashaas. Ook kunnen kinderen meedoen met een behendigheidsrace, aantal eieren raden, eendjes vissen, bloempotjes maken en nog veel meer. Men kan Tweede Paasdag gebruik maken van zowel het buiten- als binnenterras waar men tevens een hapje en een drankje kan kopen. Op de Kinderboerderij is professionele begeleiding aanwezig. Lobke Verhoeven uit Uden komt wekelijks met haar twee dochters Diede (5) en Pleun (4) naar de Kinderboerderij om de geitjes te voeren en na afloop een ijsje te kopen. “De kinderen vinden de houten auto in de speeltuin erg leuk”, lacht Lobke. Iets verderop in de speeltuin zit Hilke Bus uit Uden, samen met haar dochter Marit (5), aan een picknickbank te genieten van het voorjaarszonnetje. Marit heeft een kat uit de buurt op haar schoot en geniet zichtbaar.

Vrijwilligers gezocht
Jeugdvrijwilliger Charlotte Netten (11) uit Uden is druk in de weer om te assisteren bij allerlei werkzaamheden op de Kinderboerderij. Vanmiddag wordt er een jong Ouessant schaapje verwacht, dus er is wel wat gezonde spanning bij de vrijwilligers. Charlotte is pas sinds drie weken jeugdvrijwilliger bij de Kinderboerderij. “Als kind kwam ik al naar de boerderij, ik houd heel erg van dieren. Dit was altijd al mijn droombaan, ik moest daarvoor een half jaar tot een jaar wachten. Je mag de dieren knuffelen, meehelpen met het voeren, hooi bijvullen en het schoonhouden van de stoepen en stallen.” Bestuurslid Diny Rotteveel beaamt dat er een wachtlijst voor jeugdvrijwilligers is. “We kunnen maximaal zes jeugdvrijwilligers plaatsen. Dit heeft ook te maken met de organisatie en de beschikbare ondersteuning op de boerderij. Voor vrijwilligers hebben we nog voldoende mogelijkheden, denk aan het meehelpen in de kantine, het voeren van de dieren en het verrichten van al dan niet technische (onderhouds)werkzaamheden.” Voor het aanmelden als vrijwilliger kan men contact opnemen met Kinderboerderij Uden, telefoon 0413-250047 of vul het contactformulier in.

Meest recente nieuwsberichten

Film Lentefeest Tweede Paasdag 2024

Op Tweede Paasdag (maandag 1 april 2024) kwamen zo’n 1.000 bezoekers naar het jaarlijkse Lentefeest bij de Kinderboerderij Uden. Zij hebben genoten van de vele

Nieuws voor onze vrienden

Afgelopen week is de eerste editie van 2024 van het informatieboekje ‘Nieuws voor onze vrienden’ weer op de mat gevallen. Er staan, naast de vaste