Nieuwsberichten

Schapen Kinderboerderij naar de kapper

Een tiental schapen op de Udense kinderboerderij was aan een noodzakelijke knipbeurt toe. Schaapscheerder Peter Jansen uit Wanroij klaarde dit klusje vrijdagmiddag binnen twee uur. “Normaal is er ruim vijftig man publiek aanwezig, maar vanwege de coronamaatregelen is de boerderij op dit moment gesloten”, weet Luc van den Brule, voorzitter van de kinderboerderij. “Voor kinderen is dit altijd prachtig om naar te kijken en vooral wanneer de wol eraf is ziet zo’n schaap er toch heel anders uit. Dat is toch een hele verrassing.”

Vanwege het warme zomerweer is het noodzakelijk dat schapen rond deze tijd worden geschoren. Voordat de scheerder met zijn werk begint kapt hij eerst de hoeven van de schapen. Schaapscheerder Peter Jansen vindt de interactie met de kinderen leuk. “Maar ik heb hier ook wel eens toeschouwers vanuit de bejaardentehuizen gehad. Voor hen is dit ook een heel evenement. Het scheren van de schapen hoort bij de verzorging. Qua hygiëne en dergelijke vind ik het heel belangrijk dat ze dit doen, het gebeurt niet altijd. Een schaap merkt weinig van het scheren. In principe blijft scheren stressvol voor het dier. Je scheert feitelijk de haren eraf, net zoals wij bij de kapper zitten. Zolang wij het goed doen, merkt een dier er heel weinig van”, vertelt een gedreven Peter Janssen. In totaal zijn deze middag door de schaapscheerder tien schapen van hun winterjas ontdaan, waaronder Jabob-, Racka- en Ouessantschapen. Na afloop zien de schapen er weer picobello uit en lopen weer mekkerend door de wei.

Hernieuwde opening
Op dinsdag 2 juni, net na Pinksteren, gaat de Kinderboerderij weer beperkt open. Volgens Luc van den Brule is het plan van aanpak goedgekeurd door de gemeente. “We hebben op doordeweekse dagen twee keer een blok van twee uur waarbinnen we open zijn voor het publiek, van 10 tot 12 en van 14 tot 16 uur. In het weekend alleen tussen 14 en 16 uur. We hebben het park zo aangepast dat het eenrichtingsverkeer is en dat er niet teveel mensen tegelijk binnen zijn. Voor de beschikbare oppervlakte is tussen de zestig en honderd bezoekers verantwoord.” Voor meer informatie kan men contact opnemen met Kinderboerderij Uden, telefoon 0413-250047, per e-mail kbuden@kpnmail.nl of website www.kbuden.nl.

Meest recente nieuwsberichten

Film Lentefeest Tweede Paasdag 2024

Op Tweede Paasdag (maandag 1 april 2024) kwamen zo’n 1.000 bezoekers naar het jaarlijkse Lentefeest bij de Kinderboerderij Uden. Zij hebben genoten van de vele

Nieuws voor onze vrienden

Afgelopen week is de eerste editie van 2024 van het informatieboekje ‘Nieuws voor onze vrienden’ weer op de mat gevallen. Er staan, naast de vaste