Onze medewerkers

Vrijwilligers

Op de beheerder na werken op de Kinderboerderij uitsluitend onbetaalde medewerkers, onze vrijwilligers. Deze zijn onmisbaar op de Kinderboerderij, zonder hen kan de poort immers gesloten worden. Zij zijn iedere dag, wekelijks of maandelijks op de Kinderboerderij te vinden. De vrijwilligers, van jong tot oud, zijn op verschillende gebieden actief. Ze helpen bij de verzorging van de dieren, in de kantine en/of zijn bezig met onderhoud- en renovatiewerkzaamheden van de weides en dierenverblijven.

Lijkt het je leuk om met dieren en/of kinderen bezig te zijn? Ben je handig? Werk je graag met de schoffel of sta je liever in de kantine? En heb je wat tijd over? Dan kun je je aanmelden als vrijwilliger op de Kinderboerderij. Hieronder is alles beschreven over diverse soorten vrijwilligerswerk op de Kinderboerderij. Klik hier voor aanmelden als (jeugd)vrijwilliger.

Voor informatie en/of aanmelden als vrijwilliger kan gebeld worden naar de Kinderboerderij Uden, telefoon: 0413-250047 en vraag naar de Beheerder. Maar je mag uiteraard ook altijd langskomen tijdens de openingstijden.

Dierverzorging

Het verzorgen van de dieren kost veel tijd. Gelukkig zijn er tientallen vrijwilligers die zich graag bezighouden met de verzorging van de dieren. Ze voeren de dieren en maken de hokken schoon. Sommige vrijwilligers komen op een vaste middag per week, terwijl andere vrijwilligers komen wanneer ze tijd hebben. Hiervoor is geen speciale opleiding nodig. Affiniteit met dieren is prettig.

Jeugdvrijwilliger

Op de Kinderboerderij moet veel gebeuren. En het is echt niet allemaal even leuk! Natuurlijk knuffelen en spelen we ook met de dieren, want dat vinden we heel belangrijk, maar verder is het toch vooral gewoon hard werken. Heb je wat tijd over en vind je het niet erg om met poepschoenen of modderbroek in de wei te staan? Dan is werken op de Kinderboerderij misschien wel wat voor jou! Kinderen vanaf 10 jaar kunnen zich aanmelden bij de Beheerder.

Kantine en terras

Het werken in de kantine en op het terras is gezellig en afwisselend werk, waarbij je veel contact hebt met de bezoekers. De kantine en het terras zijn tijdens openingstijden van de Kinderboerderij geopend. De werkzaamheden bestaan uit het verkopen van ijs, frisdranken, koffie, thee, appeltaart en andere consumpties. Daarnaast wordt de kantine en het terras netjes gehouden en wordt ervoor gezorgd dat de bezoekers op een vriendelijke manier geholpen worden.

Klussenteam

Het klussenteam zorgt voor het al het onderhoud van de Kinderboerderij. Zij bouwen nieuwe dierverblijven, doen klein onderhoud, schilderen en doen allerlei andere werkzaamheden. Er zijn ook vrijwilligers die het klussenteam incidenteel komen versterken. Dit zijn mensen die bijvoorbeeld van beroep elektricien, schilder, stratenmaker, loodgieter of timmerman zijn. Zij worden door de Kinderboerderij gevraagd wanneer daar behoefte aan is. Deze vrijwilligers worden ook uitgenodigd voor de vrijwilligersvergaderingen.

Bestuur

Het bestuur bestaat (in principe) uit vijf personen, waaronder de voorzitter, secretaris, penningmeester en de overige bestuursleden. Zij zorgen voor het personeel, de financiën en onderhouden contacten met de gemeente en andere instanties. Daarnaast stellen ze toekomstplannen op en verder alles wat er bij komt kijken om de Kinderboerderij draaiende te houden.

Stagiaires

Vanuit diverse opleidingen (van VMBO tot HBO-niveau) kan er op de Kinderboerderij stage gelopen worden. Van één dag in de week tot blokstages van meerdere weken achtereen. Tijdens een stage op de Kinderboerderij helpen stagiaires mee met de dagelijkse werkzaamheden in de dierverzorging. Ze werken feitelijk als vrijwilliger mee. Ook maatschappelijke stages behoren tot de mogelijkheden. De Kinderboerderij is een erkend leerbedrijf. Voor meer informatie over een stageplaats kun je het beste op werkdagen (tijdens openingstijden) bellen en kun je vragen naar de Beheerder, telefoon: 0413-250047. Tevens kun hier je onze stageprocedure downloaden.

Reïntegratie

Regelmatig komen er mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt (WMO-ers en Participatiewet) op de Kinderboerderij die via onze zorgverlener instromen om als vrijwilliger of assistent medewerker te werken. Van hieruit kan men vervolgens een reguliere baan op de arbeidsmarkt zoeken.