Onze huisregels

Om het bezoek voor mens en dier prettig te houden gelden er bij de Kinderboerderij Uden de volgende huisregels. Dit doen we om de veiligheid van mens en dier voorop te stellen. Het is daarom van belang deze regels te volgen als u een bezoek brengt aan onze Kinderboerderij.

  • Wij zien niet alles. Meld het even aan de Beheerder of een medewerker als je een gevaarlijke situatie ziet of wanneer er iets stuk is. Alvast bedankt daarvoor!
  • Het bestuur van de Kinderboerderij Uden stelt zich niet aansprakelijk bij verlies, beschadiging of diefstal van u of uw eigendommen.
  • Voor vragen of suggesties kunt u terecht bij de Beheerder of medewerkers van de Kinderboerderij, telefoon 0413-250047.

Onze dieren

Op de Kinderboerderij lopen veel verschillende dieren rond. Voor het welzijn van de dieren vragen wij u om de volgende regels in acht te nemen:

Er zijn verschillende dieren die je kunt aaien zoals de cavia’s, konijnen en dwerggeiten. Wees vriendelijk voor onze dieren, laat ze naar je toekomen als je ze wilt aaien of knuffelen! Dus alstublieft niet achter de dieren aanrennen of opjagen, daar worden ze erg onrustig van.

Haal de dieren niet uit hun verblijven. Pak ook geen dieren op en ren niet achter ze aan! Het is uitnodigend om vooral jonge dieren op te pakken, maar voor de dieren geeft dit vaak stress.

Wees altijd voorzichtig. Onze dieren zijn gewend aan mensen, maar ze kunnen onverhoopt een keer bijten of trappen. Dieren blijven tenslotte dieren en de omgang met onze dieren is dus op eigen risico.

Dieren voeren

Ieder dier op de Kinderboerderij Uden heeft zijn eigen voedselbehoefte. Ze hebben een uitgebalanceerd dieet dat zorgt voor het welzijn van het dier en mogen daarom niet worden gevoerd met zelf meegebracht voer. Voor de dieren op Kinderboerderij kun je tegen een geringe vergoeding een bekertje verantwoord voer kopen in onze kantine ‘De Knabbelaar’. Dit voer mag je aan alle dieren geven behalve de ezels en… je steunt hiermee ook nog eens de Kinderboerderij!

Hygiëne

Bezoekers komen in contact met dieren. Deze dieren kunnen ziektekiemen bij zich dragen. Wij vragen extra aandacht om, voordat er gegeten of gedronken wordt maar ook na het bezoek aan de dieren, de handen goed te wassen. Vermijd het aanraken van gezicht en mond voordat de handen gewassen zijn. Links van de ingang bij de kantine is een wasbak waar de handen met water en zeep kunnen worden gewassen. Daarnaast vindt u een bord met informatie voor uw veiligheid. Door deze hygiëneregels toe te passen is de kans op het oplopen van ziektes zeer klein.

Foto's/film

Tijdens activiteiten in en rond de Kinderboerderij Uden worden regelmatig foto’s en/of films gemaakt. Een deel van deze foto’s kan worden geplaatst op verschillende websites, Facebook of in de plaatselijke kranten. Gezien het grote aantal foto’s en de vele gezichten op deze foto’s is het in de regel niet mogelijk iedereen van te voren om toestemming te vragen voor publicatie. Wij gaan echter zorgvuldig om met de belangen van afgebeelde personen en houden zoveel mogelijk rekening met de privacywetgeving.

Eenieder die desondanks bezwaar heeft tegen het gebruik van een bepaalde foto, verzoeken wij vriendelijk contact op te nemen met de Beheerder of via het contactformulier op deze site. De foto(s) zal op diens verzoek worden verwijderd.

Rookbeleid

Het gehele terrein van de Kinderboerderij is rookvrij. Dit betekent dat niemand rookt op het terrein. We doen dit, omdat we het goede voorbeeld aan kinderen willen geven. Behalve gezond, is rookvrij spelen ook veilig spelen. Uit onderzoek blijkt dat als kinderen anderen zien roken zij later zelf sneller beginnen met roken. Wij vinden een rookvrije en gezonde omgeving voor iedereen belangrijk. Ook voor de dieren is een rookvrije kinderboerderij gezonder.

Overige regels