Nieuwsberichten

Kinderboerderij Uden lanceert nieuwe website

Afgelopen vrijdag heeft Kinderboerderij Uden een nieuwe website gelanceerd. De oude site voldeed al langere tijd niet meer en was dringend aan vervanging toe. Volgens Peter Noy, pr-medewerker van de Kinderboerderij, was de inhoud gedateerd en onvolledig en de onderliggende software niet up-to-date. “Ik ben er enkele maanden mee bezig geweest, maar dan heb je ook wat”, glundert Peter. “We hopen hier weer jaren mee vooruit te kunnen.”

De nieuwe website is ontwikkeld met behulp van WordPress. Dit is gratis open source software om op een eenvoudige manier websites te realiseren. “Het is mijn eerste website, dus het was nog spannend of alles zou lukken. Ik heb mijzelf vooraf goed ingelezen en diverse tutorials bekeken over hoe je het beste een website kunt bouwen. De nieuwe site ziet er overzichtelijk uit, heeft een duidelijke menustructuur en is geschikt voor mobiele apparatuur (responsive). Het kleurengebruik komt overeen met de huiskleuren van de Kinderboerderij”, vertelt Peter. Naast informatie over de openingstijden vindt de bezoeker hier alle informatie over de activiteiten, medewerkers, dieren, dierenverblijven, educatieve filmpjes en het laatste nieuws. Ook is er plaats ingeruimd voor de sponsoren, waarbij men zich kan aanmelden als adoptant of donateur van de Kinderboerderij. Penningmeester Thom Beuker is blij met de nieuwe website. “Het is een enorme verbetering, de site ziet er fris en professioneel uit.” Jeroen Hellemons, webdesigner bij Graphiset uit Uden, heeft in de eindfase meegeholpen om de puntjes op de -i- te zetten en het begeleiden bij het overzetten van de website. De site van de Kinderboerderij is te bekijken op www.kbuden.nl.

Meest recente nieuwsberichten

Nieuws voor onze vrienden

Afgelopen week is het nieuwe informatieboekje ‘Nieuws voor onze vrienden’ van Kinderboerderij Uden uitgebracht. In deze eerste editie van 2021 staan weer diverse interessante artikelen.

Kinderboerderij in winterse sferen

Winterse plaatjes van de Kinderboerderij Uden. De dieren worden goed verzorgd door de vrijwilligers en kunnen goed tegen de kou. Indien nodig wordt er een

Nieuwsbrief december 2020

Het coronavirus heeft ons leven behoorlijk op zijn kop gezet. Inmiddels zitten we in een nieuwe lock down. Hopelijk komt er begin volgend jaar wat