Nieuwsberichten

Nieuwe varkentjes op Kinderboerderij

Donderdag 8 augustus 2019 heeft Kinderboerderij Uden enkele nieuwe bewoners gekregen. Na lang zoeken heeft het bestuur twee minivarkentjes, een zeugje en een borgje, op de kop weten te tikken. Volgens bestuurslid Thom Beuker was dit een wens van Jan van Gennip. Hij is kortgeleden op 66-jarige leeftijd overleden en was een van de vrijwilligers op het dierenparkje aan de Boekelsedijk. “Na afloop van de afscheidsviering konden de mensen een donatie geven waardoor het bestuur deze aanschaf kon doen”, vertelt Thom Beuker.

Bezoekers kunnen de nieuwe aanwinsten dagelijks tijdens openingsuren bekijken. De twee minivarkentjes zijn een half jaar oud en voelen zich al direct thuis op de Kinderboerderij. Ze eten het bakje met gemengde groenten helemaal leeg. “Het ene varkentje heet Jan, genoemd naar Jan van Gennip en het andere heeft nog geen naam”, weet Thom Beuker. “Ze zijn allebei geadopteerd, zoals de meeste dieren hier. Er zijn nog enkele dieren die voor adoptie in aanmerking komen. Hiermee kunnen bedrijven of particulieren voor een vast maandbedrag een tegemoetkoming geven in de voederkosten. Begin van de week is ook een damhertje geboren. “Daar zijn we erg blij mee want net daarvoor heeft een hert een miskraam van een tweeling gehad.” De groep damherten bestaat nu uit vier volwassen dieren en twee jongen. De moeder met het jong is nogal schuw en houdt zich wat afgezonderd van de groep.

Vrijwilligers gezocht
Op dit moment kan de Kinderboerderij nog enkele vrijwilligers gebruiken. Er is altijd wat te doen zoals dierenverzorging, hokken schoonmaken of meehelpen in de kantine. Voor degenen die een paar uur in de week willen meehelpen of geld doneren, neem contact op met de Kinderboerderij Uden, telefoon 0413-250047, per e-mail kbuden@kpnmail.nl of website www.kbuden.nl.

Meest recente nieuwsberichten

Film Lentefeest Tweede Paasdag 2024

Op Tweede Paasdag (maandag 1 april 2024) kwamen zo’n 1.000 bezoekers naar het jaarlijkse Lentefeest bij de Kinderboerderij Uden. Zij hebben genoten van de vele

Nieuws voor onze vrienden

Afgelopen week is de eerste editie van 2024 van het informatieboekje ‘Nieuws voor onze vrienden’ weer op de mat gevallen. Er staan, naast de vaste