Nieuwsberichten

Luc van den Brule stopt als voorzitter Kinderboerderij

De Udense kinderboerderij is aan het einde van dit jaar voorzitterloos. Na bijna acht jaar voorzitterschap stopt Luc van den Brule (71). Een jaar geleden had hij zijn vertrek al aangekondigd. De voormalig econoom en directeur van de afdeling havo/vwo van het Udens College heeft in zijn periode als voorzitter diverse renovatie- en nieuwbouwprojecten op de kinderboerderij succesvol begeleid en afgerond. Het bestuur is op zoek naar een geschikte opvolger.

In 2011 is Udenaar Luc van den Brule gevraagd om bestuurslid bij de kinderboerderij te worden. “Ik was toen net een jaar met pensioen en wilde graag mijn bestuurservaring inzetten om de kinderboerderij te helpen. Na een jaar als bestuurslid ben ik de toenmalige voorzitter Riet van der Donk opgevolgd”, weet Van den Brule. In die periode heeft het bestuur, samen met tientallen vrijwilligers en dankzij vele sponsoren, een nieuwe serre gebouwd. Naast het moderniseren en uitbreiden van de dierenverblijven is daar recent nog het nieuwe volièreplein aan toegevoegd. “Ik ben een soort meewerkend voorzitter”, vertelt Luc met een knipoog. “Wanneer er geklust moet worden geef ik graag het goede voorbeeld door actief mee te helpen. Dat stimuleert anderen om er gezamenlijk de schouders onder te zetten. Mijn motto daarbij is: goed voorbeeld doet goed volgen. Na vele jaren van voorzitterschap merk ik dat de motivatie wat minder wordt en is het tijd dat er vers bloed in het bestuur komt”. Van den Brule is een echt familiemens en wil zich graag de komende tijd meer op zijn gezin gaan richten. “Wanneer de kinderen verhuizen doen ze een beroep op mijn klusvaardigheden. Ook hebben we een vaste oppasdag voor onze pasgeboren kleinzoon, dus vervelen doe ik mij niet zo snel.”

Nieuwe voorzitter
De komende maanden gaat het bestuur op zoek naar een nieuwe voorzitter. Naast een beheerder, die in dienst is bij Carrousel Groen, zijn er ruim vijftig vrijwilligers die direct of indirect worden aangestuurd. Volgens de scheidende voorzitter is dit het mooiste baantje wat je kunt hebben. “Wanneer je dagelijks de blije gezichten op de kinderboerderij ziet, dan weet je waarvoor je het allemaal doet.” Voor meer informatie over deze vacature, neem contact op met Thom Beuker (penningmeester), telefoon 06-42091260 of stuur een mailbericht naar thsmbeuker@kpnmail.nl.

Meest recente nieuwsberichten

Nieuws voor onze vrienden

Afgelopen week is de eerste editie van 2024 van het informatieboekje ‘Nieuws voor onze vrienden’ weer op de mat gevallen. Er staan, naast de vaste

Veel publiek bij levende kerststal

Drukbezochte Tweede Kerstdag op de Udense Kinderboerderij met levende kerststal. Er werd volop genoten van de glühwein warme chocomel, snert en broodje worst. We hadden