Nieuwsberichten

Levende kerststal Tweede Kerstdag bij Kinderboerderij Uden

Op Tweede Kerstdag kan men, na twee jaar van afwezigheid, van 11.00 tot 17.00 uur de traditionele levende kerststal bij de Kinderboerderij Uden bezoeken. In de kerststal hebben Jozef, Maria en het kindje Jezus tijdelijk onderdak gevonden. Ook levende ezels, geiten en schapen ontbreken niet. In de verwarmde serre kan men diverse drankjes bestellen. De Kinderboerderij is gevestigd aan de Artillerieweg 3 in Uden.

Volgens bestuurslid Peter van Orsouw wordt de kerststal per toerbeurt gevuld met ieder uur een nieuwe Jozef, Maria en kerstkindje. “Er zijn dit jaar weer enkele baby’s’ die met hun ouders als Jozef, Maria en het kindje Jezus afwisselend een uur in de stal staan. Uit de enthousiaste reacties van de vele bezoekers, tijdens voorgaande edities, valt op te maken dat een bezoek aan de levende kerststal tot de verbeelding spreekt. De laatste keer zijn op Tweede Kerstdag ruim duizend bezoekers de poort gepasseerd”, aldus Van Orsouw.

Kerstkindjes gezocht
Voor ouders met hun kinderen of kleinkinderen is op Tweede Kerstdag van alles te beleven. De Kerstman is aanwezig en er is warme chocomelk, erwtensoep, glühwein en verse appeltaart te koop. Kinderen kunnen marshmallows roosteren en natuurlijk opeten. Om de bezetting van de kerststal rond te krijgen is het bestuur nog op zoek naar enkele vaders en moeders om, samen met hun baby, te figureren als Jozef en Maria met kerstkind. Voor meer informatie kan men contact opnemen met de Kinderboerderij Uden, 0413-250047 of per e-mail: info@kbuden.nl.

Meest recente nieuwsberichten

Nieuws voor onze vrienden

De eerste editie van 2023 van het informatieboekje ‘Nieuws voor onze vrienden’ is afgelopen week uitgebracht. Voorzitter Peter van Orsouw vertelt in zijn voorwoord met