Nieuwsberichten

Kindje Jezus trekt veel bekijks

De levende kerststal bij Kinderboerderij Uden trok Tweede Kerstdag 2019 ruim 1.200 bezoekers. Het publiek kwam massaal een kijkje nemen in de kerststal waar Jozef, Maria met hun kerstkindje de show stalen. Daarnaast gingen de kinderen helemaal op in de spannende verhalen van de Kerstman. Op het buitenterrein werden marshmallows geroosterd en waren de broodjes knakworst en erwtensoep niet aan te slepen. Binnen in de feestelijk versierde serre zorgde de verkoop van glühwein ervoor dat men zich kon opwarmen.

De organisatie spreekt van een geslaagd evenement, met dank aan alle vrijwilligers. Volgens bestuurslid Diny Rotteveel was het dit jaar een stuk drukker dan vorig jaar. “Om 11.00 uur stonden er al mensen voor de poort om als eerste naar binnen te kunnen. Het bleef erg druk tot aan sluitingstijd. De kerstbomen hebben we gekregen van Kwekerij Nooijen uit Wanroij en IDI Projects uit Uden heeft de kerstverlichting geschonken, daar zijn we erg blij mee.” Over de hele dag hadden zich vier ouderparen opgegeven om als Jozef en Maria met hun kerstkindje te figureren. De levende kerststal was ook dit jaar weer dé publiekstrekker. De jonge bezoekers keken hun ogen uit. Enkele kinderen fluisterden zacht: “Hé, dat is een echte baby!” Op de achtergrond hoorde je een ezel balken. Jozef en Maria vonden het fijn om op deze manier bij te dragen aan de kerstsfeer. “Het is weer eens wat anders”, vertelt een trotse Jozef. “Toen we de oproep voor kerstbaby’s zagen zeiden we meteen, daar doen we graag aan mee.”

Word ‘Vriend van de Kinderboerderij’
Steun de Kinderboerderij en wordt ‘Vriend van de Kinderboerderij’. De minimale bijdrage bedraagt tien euro per jaar. Men ontvangt daarvoor drie maal per jaar het blad ‘Nieuws voor onze Vrienden’ en de digitale Nieuwsbrief. Opgeven kan via het antwoordformulier op de website of stuur een e-mail naar secretariaat@kbuden.nl. Voor meer informatie kan men contact opnemen met de Kinderboerderij Uden, 0413-250047 of kijk op www.kbuden.nl.

Meest recente nieuwsberichten

Film Lentefeest Tweede Paasdag 2024

Op Tweede Paasdag (maandag 1 april 2024) kwamen zo’n 1.000 bezoekers naar het jaarlijkse Lentefeest bij de Kinderboerderij Uden. Zij hebben genoten van de vele

Nieuws voor onze vrienden

Afgelopen week is de eerste editie van 2024 van het informatieboekje ‘Nieuws voor onze vrienden’ weer op de mat gevallen. Er staan, naast de vaste