Nieuwsberichten

Kinderboerderij zoekt met spoed nieuwe penningmeester

De Udense Kinderboerderij is naarstig op zoek naar een nieuwe penningmeester. Tijdelijk voorzitter Luc van den Brule staat het water na aan de lippen. “Doordat onze huidige penningmeester wegens gezondheidsredenen zijn taken helaas heeft moeten neerleggen, willen we graag op korte termijn in contact komen met een enthousiaste vrijwilliger die ons bestuur komt versterken en het beheer over de penningen op zich wil nemen”, aldus Van den Brule.

Van den Brule heeft vorig jaar afscheid genomen als voorzitter maar is per 1 september als interim voorzitter teruggekomen omdat hij het niet verantwoord vindt dat er noch een voorzitter, noch een penningmeester binnen het bestuur aanwezig is. “We hebben iemand gevonden die tijdelijk de taken van de penningmeester heeft overgenomen, maar dat is een noodverband. De penningmeester die wij zoeken hoeft geen professional op financieel gebied te zijn, maar moet redelijke kennis en ervaring hebben met administratieve processen. Een teamspeler die samen met het bestuur de schouders eronder wil zetten. Het zou mooi zijn wanneer hij of zij in het arbeidzame leven een boekhoudkundige functie heeft of heeft bekleed.” Het boekhoudprogramma waarmee de Kinderboerderij werkt is Banana Boekhouding Plus en is erg gemakkelijk in gebruik. “Buiten het reguliere bestuurswerk ben je als penningmeester gemiddeld vier uur in de week kwijt met het bijhouden van de administratie. Wanneer de nieuwe penningmeester daarnaast bekend is met het fenomeen ‘Ezeltje strek je’ in de Efteling, moet het op financieel gebied zeker goedkomen”, lacht de interim voorzitter.

Vrijwilligers gezocht
De Kinderboerderij is tevens dringend op zoek naar handige vrijwilligers die uiteenlopende kluswerkzaamheden kunnen uitvoeren. “Het huidige klusteam bestaat uit drie vrijwilligers en dat is veel te weinig”, zegt Van den Brule. “Hierdoor hoopt het achterstallig onderhoud zich op, zoals het vernieuwen van hekwerk, aanpassen van het caviahok, vervangen en afstellen van deuren maar ook het schilderwerk zijn klusjes die nog moeten worden uitgevoerd. Wanneer iemand enkele dagdelen per week beschikbaar is zou al mooi zijn. We kunnen niet alle klussen door externe firma’s laten uitvoeren, dat is voor ons niet op te brengen. Vandaar dat we afhankelijk zijn van vrijwilligers.” Naast klussers met twee rechterhanden is er behoefte aan vrijwilligers die in het weekend de kantine willen bemannen. Wanneer uiteindelijk een nieuwe penningmeester is gevonden en de situatie het toelaat, wil Van den Brule definitief een stapje terugdoen. Er moet daarvoor nog wel een nieuwe voorzitter worden gevonden. Voor het aanmelden als penningmeester, voorzitter of vrijwilliger kan men contact opnemen met Kinderboerderij Uden, telefoon 0413-250047, per e-mail info@kbuden.nl of website www.kbuden.nl.

Meest recente nieuwsberichten

Film Lentefeest Tweede Paasdag 2024

Op Tweede Paasdag (maandag 1 april 2024) kwamen zo’n 1.000 bezoekers naar het jaarlijkse Lentefeest bij de Kinderboerderij Uden. Zij hebben genoten van de vele

Nieuws voor onze vrienden

Afgelopen week is de eerste editie van 2024 van het informatieboekje ‘Nieuws voor onze vrienden’ weer op de mat gevallen. Er staan, naast de vaste