Nieuwsberichten

Kinderboerderij Uden zoekt kerstkindjes

Kinderboerderij Uden is op zoek naar jonge ouders die met hun baby op Tweede Kerstdag in de levende kerststal willen figureren. “Na twee jaar van afwezigheid wordt dit evenement weer op 26 december gehouden. We komen op dit moment nog enkele baby’s tekort. De afgelopen weken hebben we gezocht binnen ons vrijwilligersteam, maar dat leverde helaas niets op”, zegt voorzitter Peter van Orsouw met een knipoog. “Om een goede bezetting te krijgen, willen we in totaal vijf ouders met hun baby als Jozef en Maria met kerstkind in de warme kerststal laten figureren.”

De levende kerststal is op Tweede Kerstdag van 11.00 tot 17.00 uur geopend voor het publiek. De stal wordt per toerbeurt gevuld met ieder uur een nieuwe Jozef, Maria en kerstkindje. “Vaders en moeders zijn van harte welkom om, samen met hun baby, te figureren als Jozef en Maria met kerstkind. Hier kan geen babyshower tegenop”, lacht Van Orsouw. De kleding voor de figuranten is op de Kinderboerderij aanwezig. Uit de reacties van de vele bezoekers, de afgelopen jaren, valt op te maken dat deelname aan de levende kerststal dankbaar werk is en voor een onvergetelijke gebeurtenis zorgt.

Aanmelden kerstkindje
Voor (groot)ouders met hun kinderen is op Tweede Kerstdag van alles te beleven. Naast de vele boerderijdieren is ook de Kerstman aanwezig. In de tent, bij de vuurkorf is warme chocomelk, erwtensoep en glühwein te koop en kinderen kunnen marshmallows roosteren. Het aanmelden van kerstkindjes kan per e-mail, info@kbuden.nl of bel voor meer informatie, 06-53227211.

Meest recente nieuwsberichten

Nieuws voor onze vrienden

Afgelopen week is de eerste editie van 2024 van het informatieboekje ‘Nieuws voor onze vrienden’ weer op de mat gevallen. Er staan, naast de vaste

Veel publiek bij levende kerststal

Drukbezochte Tweede Kerstdag op de Udense Kinderboerderij met levende kerststal. Er werd volop genoten van de glühwein warme chocomel, snert en broodje worst. We hadden