Nieuwsberichten

Kinderboerderij Uden zoekt assistent beheerder

Vanwege het vertrek van de huidige assistent beheerder is Kinderboerderij Uden naarstig op zoek naar een vervanger (m/v). De laatste jaren wordt het steeds drukker op de Kinderboerderij. Er is flink uitgebreid in dierenverblijven zodat men er zich geen moment hoeft te vervelen. Wekelijks komen honderden bezoekers naar de Kinderboerderij om te genieten van de geiten, schapen, ezels, vogels, kippen en konijnen. Beheerder Silvie Theunissen zegt dat deze extra ondersteuning noodzakelijk is om de Kinderboerderij draaiende te kunnen houden.

Samen met de beheerder moeten er veel taken worden uitgevoerd zoals het opstellen van de taakverdeling, enten en ontwormen van de dieren, hoeven kappen en het houden van toezicht. Ook beantwoorden van vragen en informatie geven aan het publiek behoort tot het takenpakket van de assistent beheerder. Silvie Theunissen vertelt: “Je hoeft niet persé een dierenopleiding te hebben gevolgd. Het is wel een pré dat je affiniteit met dieren hebt en minimaal 20 uur per week als vrijwilliger inzetbaar bent. Dat kunnen eventueel ook uren in het weekend zijn. Alles in goed overleg natuurlijk. Ook dierengezondheid en het welzijn van de dieren houd je in de gaten. Het is een erg leuke en afwisselende job waarbij geen dag hetzelfde is”, lacht Silvie. “Je smelt weg wanneer de kinderen naar je toe komen om een konijn te mogen aaien. Dat geeft erg veel voldoening.”

Aanmelden
Geïnteresseerden voor de assistent beheerder of als algemeen vrijwilliger kunnen zich aanmelden bij de Kinderboerderij Uden, telefoon 0413-250047, per e-mail kbuden@kpnmail.nl of website www.kbuden.nl. Een dag vrijblijvend meedraaien om te kijken of het iets voor je is kan natuurlijk ook. Neem daarvoor tijdens kantooruren telefonisch contact op met beheerder Silvie Theunissen, telefoon 06-13476393.

Meest recente nieuwsberichten

Film Lentefeest Tweede Paasdag 2024

Op Tweede Paasdag (maandag 1 april 2024) kwamen zo’n 1.000 bezoekers naar het jaarlijkse Lentefeest bij de Kinderboerderij Uden. Zij hebben genoten van de vele

Nieuws voor onze vrienden

Afgelopen week is de eerste editie van 2024 van het informatieboekje ‘Nieuws voor onze vrienden’ weer op de mat gevallen. Er staan, naast de vaste