Nieuwsberichten

Kinderboerderij Uden verwelkomt twee alpaca’s

De Udense Kinderboerderij is de trotse eigenaar geworden van twee alpaca’s. De aaibare, vriendelijke dieren zijn donderdagmorgen gebracht door Alpacafarm uit Vorstenbosch. Het zijn twee gecastreerde mannetjes, Tarvos (5) is wit en Elvis (3) is lichtbruin gekleurd. Doordat ze mensen gewend zijn, passen ze goed bij het karakter van de Kinderboerderij. De alpaca’s zijn geschonken door badkamerspecialist Sani4all Uden. Interim voorzitter Luc van den Brule is blij met het genereuze aanbod. “Dit is een welkome aanvulling op ons dierenbestand, waar ook het publiek van kan genieten.”

Even na elven maakt Willem-Mathijs van der Aa, eigenaar van Alpacafarm Vorstenbosch, met een zwier de schuifdeur van zijn zwarte transportbus open. Twee alpaca’s steken nieuwsgierig hun kop buiten de deur. Ze kijken wat verbaasd rond. De alpaca’s zijn geboren op de Alpacafarm in Vorstenbosch en kunnen tot wel twintig jaar oud worden. Er wonen ruim zestig alpaca’s op de farm. “We verwachten dit voorjaar 22 veulens. In basis zijn we een fokkerij, maar men vindt bij ons een compleet aanbod aan activiteiten, horeca en overnachtingen. Alpaca’s worden steeds populairder om te houden. Waar mensen voorheen voor schapen kozen, zie je dat men nu voor alpaca’s gaat”, vertelt Van der Aa. Bestuurslid Paula Kuypers zegt dat het idee om alpaca’s voor de Kinderboerderij aan te schaffen enige tijd geleden via via is ontstaan. “We merkten dat Sani4all Uden direct enthousiast was en graag de dieren aan ons wilde schenken. Het contact met hen was toen snel gelegd,” aldus Kuypers.

Liefde voor alpaca’s
Samen met zijn compagnon Rutger Zijlema is de uit de Achterhoek afkomstige Duco Rutgers verantwoordelijk voor de vestiging Sani4all Uden. Duco steekt zijn voorliefde voor alpaca’s niet onder stoelen of banken. “We zijn betrokken bij de Kinderboerderij en vinden het mooi om dit te doen, onze kinderen komen hier graag. Hoe leuk is het dan om deze enorm leuke dieren aan de Kinderboerderij te schenken. Ik woon zelf in Doetinchem maar overweeg, nu ze hier alpaca’s hebben, om naar Uden te verhuizen”, lacht Rutgers met een knipoog. De twee alpaca’s staan in de voorste weide en zijn dagelijks te bezichtigen door het publiek. Kijk voor actuele openingstijden op www.kbuden.nl.

Meest recente nieuwsberichten

Film Lentefeest Tweede Paasdag 2024

Op Tweede Paasdag (maandag 1 april 2024) kwamen zo’n 1.000 bezoekers naar het jaarlijkse Lentefeest bij de Kinderboerderij Uden. Zij hebben genoten van de vele

Nieuws voor onze vrienden

Afgelopen week is de eerste editie van 2024 van het informatieboekje ‘Nieuws voor onze vrienden’ weer op de mat gevallen. Er staan, naast de vaste