Nieuwsberichten

Kinderboerderij Uden eindelijk weer open

De eerste bezoekers stonden dinsdagmorgen voor openingstijd al voor het hek om naar binnen te kunnen. Na ruim twee maanden van sluiting kon het publiek vandaag de dieren op de Kinderboerderij weer van dichtbij bekijken. De afgelopen weken is het bestuur druk bezig geweest met het interpreteren en opstellen van een protocol waarmee de Kinderboerderij weer op een veilige manier open kan voor het publiek. Volgens voorzitter Luc van den Brule is de opstart erg meegevallen.

Luc vertelt: “We zijn blij dat we eindelijk weer open kunnen voor het publiek. We hebben een duidelijke routing aangebracht zodat de mensen weten welke richting ze kunnen lopen. Op de wandelpaden zijn pijlen aangebracht en linten gespannen zodat 1,5 meter afstand tot elkaar geen probleem hoeft te zijn.” Oma Ans uit Zeeland was ‘s middags met haar kleindochter Saar (7 jr.) naar de kinderboerderij gekomen om van de dieren te genieten. Vanwege een studiedag op haar school kon Saar vandaag met oma Ans naar de heropening van de Kinderboerderij komen. “Ik vind alle dieren even leuk”, glundert Saar. “Ik ga heel vaak met oma naar de kinderboerderij. De speeltuin vind ik erg leuk.” Ook Margriet Mank uit Uden was vanmiddag met haar kleinzoon Daan (4 jr.) op de Kinderboerderij te vinden. Genietend van het zonnetje zag ze hoe Daan de ezel blaadjes aan het voeren was. “Wij gaan regelmatig naar de Kinderboerderij. Daan woont in Den Bosch en vindt het machtig mooi om hier rond te struinen. Hij vindt het kalfje erg leuk maar ook de ezels en geiten krijgen zijn aandacht. Hij vindt het jammer dat hij de speelgoedtractor op dit moment nog niet mag gebruiken.

Aangepaste openingstijden
Op het terrein van de Kinderboerderij hangen posters met aanwijzingen voor het publiek. Vooralsnog zijn er op doordeweekse dagen twee openingstijden van 10 tot 12 uur en van 14 tot 16 uur. Op zaterdag en zondag kan men alleen ’s middags tussen 14 en 16 uur terecht. Per bloktijd van twee uur mogen er maximaal honderd bezoekers tegelijk binnen, waarbij kinderen onder begeleiding van een volwassene van harte welkom zijn. Men hoeft zich niet vooraf aan te melden. Het bezoekadres van de Kinderboerderij is Artillerieweg 3 in Uden, waarbij de entree gratis is. Voor meer informatie, telefoon 0413-250047, per e-mail info@kbuden.nl of website www.kbuden.nl.

Meest recente nieuwsberichten

Film Lentefeest Tweede Paasdag 2024

Op Tweede Paasdag (maandag 1 april 2024) kwamen zo’n 1.000 bezoekers naar het jaarlijkse Lentefeest bij de Kinderboerderij Uden. Zij hebben genoten van de vele

Nieuws voor onze vrienden

Afgelopen week is de eerste editie van 2024 van het informatieboekje ‘Nieuws voor onze vrienden’ weer op de mat gevallen. Er staan, naast de vaste