Nieuwsberichten

Kinderboerderij Uden actief tijdens NLdoet

Vrijwilligers van de Udense Kinderboerderij doen vrijdag 13 maart 2020 mee met NLdoet. In dat weekend organiseert het Oranje Fonds, samen met duizenden organisaties in het land, NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Zij zet hiermee het vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit de handen uit de mouwen te steken met als doel mensen dichter bij elkaar te brengen. Het adres van de Kinderboerderij is Artillerieweg 3 in Uden. Iedereen is ’s middags van harte welkom om mee te helpen of een kijkje te komen nemen.

Ieder jaar doet de stichting Kinderboerderij Uden mee met NLdoet. Volgens bestuurslid Thom Beuker is dit een mooi initiatief waar de Kinderboerderij graag aan mee doet. “Dit jaar hebben we gekozen voor het bouwen van een kweekkast voor de groentuin. Deze komt tegenover de nieuwe volières. Eerst zal er wat grondwerk worden uitgevoerd, maar we hopen in de zomer al de eerste groentes te kunnen oogsten. Mede met de financiële steun van het Oranje Fonds kunnen we dit project realiseren. We ondersteunen deze actie van harte en zijn blij met de bijdrage van het Oranje Fonds”, aldus een glunderende Thom Beuker.

Vrijwilligers gezocht
Het Oranje Fonds laat tijdens NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Tijdens NLdoet kunnen mensen ervaren hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn. Thom Beuker: “We hebben op de Kinderboerderij tientallen vrijwilligers en kunnen altijd nieuwe, enthousiaste vrijwilligers gebruiken. We zijn nog op zoek naar handige klussers en barmedewerkers voor in de kantine, met name in het weekend. Ook mensen die affiniteit hebben met dierenverzorging kunnen worden ingezet.” Voor het aanmelden als vrijwilliger kan men telefonisch contact opnemen met de Kinderboerderij Uden, 0413-250047 of per e-mail: info@kbuden.nl. Kijk voor meer informatie op www.kbuden.nl.

Meest recente nieuwsberichten

Veel publiek bij levende kerststal

Drukbezochte Tweede Kerstdag op de Udense Kinderboerderij met levende kerststal. Er werd volop genoten van de glühwein warme chocomel, snert en broodje worst. We hadden

Nieuws voor onze vrienden

De derde en laatste editie van 2023 van het informatieboekje ‘Nieuws voor onze vrienden’ is afgelopen week weer uitgebracht. Naast de berichten van het bestuur