Nieuwsberichten

Kinderboerderij gaat vanaf 2 juni beperkt open

Na enkele lastige coronamaanden gaat Kinderboerderij Uden vanaf dinsdag 2 juni weer beperkt open. In overleg met gemeente Uden en de vSKBN, de overkoepelende vereniging van Stads- en Kinderboerderijen in Nederland, is een protocol opgesteld op basis waarvan de Kinderboerderij haar poorten op dinsdag na Pinksteren opent. De mogelijkheden zijn vooralsnog beperkt omdat aan de strenge eisen moet worden voldaan.

Zo mogen er volgens voorzitter Luc van den Brule, mede vanwege de 1,5 meter maatregel, maar een beperkt aantal bezoekers worden toegelaten tot het terrein. “We willen de heropening op een verantwoorde wijze laten plaatsvinden, zowel voor de bezoekers als voor onze eigen medewerkers. Vooralsnog zijn er op doordeweekse dagen twee openingstijden van 10 tot 12 uur en van 14 tot 16 uur. Op zaterdag en zondag kan men alleen ’s middags tussen 14 en 16 uur terecht. Per bloktijd van twee uur mogen er maximaal honderd bezoekers tegelijk binnen, waarbij kinderen onder begeleiding van een volwassene van harte welkom zijn. Men hoeft zich niet vooraf aan te melden”, vertelt Luc van den Brule desgevraagd. “Ik vertrouw erop dat de mensen begrip hebben voor de situatie en de aanwijzingen van onze beheerder en medewerkers opvolgen. De kantine en toiletten zijn tot nader order gesloten voor het publiek. Voorlopig mogen de bezoekers niet in de wei bij de dwerggeiten. Voor de hele boerderij geldt éénrichtingsverkeer zodat de 1,5 meter afstand geen probleem hoeft te zijn. Bij de ingang kan men voerbekers kopen en is er een loket voor ijs”, aldus Luc van den Brule.

Veiligheid
Op het terrein van de Kinderboerderij hangen posters met aanwijzingen voor het publiek. Markeringen op de grond, aangevuld met gekleurd lint, geven aan hoe het publiek moet lopen. Op verschillende locaties staan desinfectiemiddelen (gel) waarmee men de handen kan wassen. “We proberen met de corona-maatregelen, zoals deze zijn vastgesteld door het RIVM, een veilige plek voor bezoekers, medewerkers en vrijwilligers te creëren. Hopelijk dat op enig moment de maatregelen worden versoepeld zodat we weer volledig open kunnen voor het publiek”, besluit Luc van den Brule. Het bezoekadres van de Kinderboerderij is Artillerieweg 3 in Uden, waarbij de entree gratis is. Voor meer informatie, neem telefonisch contact op met de Kinderboerderij Uden, 0413-250047, per e-mail info@kbuden.nl of website www.kbuden.nl.

Meest recente nieuwsberichten

Film Lentefeest Tweede Paasdag 2024

Op Tweede Paasdag (maandag 1 april 2024) kwamen zo’n 1.000 bezoekers naar het jaarlijkse Lentefeest bij de Kinderboerderij Uden. Zij hebben genoten van de vele

Nieuws voor onze vrienden

Afgelopen week is de eerste editie van 2024 van het informatieboekje ‘Nieuws voor onze vrienden’ weer op de mat gevallen. Er staan, naast de vaste