Nieuwsberichten

Kerststal Kinderboerderij Uden officieel geopend

Onder belangstelling van enkele tientallen kinderen met hun (groot)ouders is zaterdagavond 14 december 2019 de kerststal op de Udense Kinderboerderij officieel geopend. Dit gebeurde nadat de kinderen, met de Kerstman voorop en Jozef, Maria en ezel Saartje in hun kielzog, met hun lampionnen een ommetje rond het terrein van de Kinderboerderij hadden gelopen. Daaraan voorafgaande lieten de leerlingen van Gitaaronderwijs uit Uden-Boekel in de verwarmde serre hun mooiste kerstliedjes horen.

Voorzitter Luc van den Brule vertolkte de rol van Jozef en deed dat met verve. “Ondanks het slechte weer hebben we toch een behoorlijke opkomst gehad”, vertelt Van den Brule. “De afgelopen dagen zijn tientallen vrijwilligers in de weer geweest om de Kinderboerderij een mooie kerstuitstraling te geven. De bomen hebben we gekregen van Kwekerij Nooijen uit Wanroij, dat hadden we nooit zelf kunnen betalen. Het ziet er heel mooi uit”, glundert de voorzitter. Terwijl de regen op het serredak klettert zingt Tim binnen de sterren van het dak, onder begeleiding van twintig gitaristen.

Kerstkindjes gezocht
Voor (groot)ouders met hun (klein)kinderen is op Tweede Kerstdag van alles te beleven. Naast de vele boerderijdieren is de Kerstman aanwezig en leest spannende kerstverhalen voor. Ook kunnen de kinderen met hem op de foto. In de tent, bij de vuurkorf, is warme chocomelk, erwtensoep en glühwein te koop. Kinderen kunnen marshmallows roosteren en natuurlijk opeten. Verspreid over de Kinderboerderij zijn kerstgroepen en kerststalletjes tentoongesteld. De kerststal met echte dieren is tijdens openingsuren te zien tot en met zondag 5 januari 2020. Om de bezetting van de kerststal rond te krijgen is het bestuur nog op zoek naar vaders en moeders om, samen met hun baby, te figureren als Jozef en Maria met kerstkind. Voor meer informatie kan men contact opnemen met de Kinderboerderij Uden, 0413-250047 of per e-mail: info@kbuden.nl. Kijk voor meer informatie op www.kbuden.nl.

Meest recente nieuwsberichten

Film Lentefeest Tweede Paasdag 2024

Op Tweede Paasdag (maandag 1 april 2024) kwamen zo’n 1.000 bezoekers naar het jaarlijkse Lentefeest bij de Kinderboerderij Uden. Zij hebben genoten van de vele

Nieuws voor onze vrienden

Afgelopen week is de eerste editie van 2024 van het informatieboekje ‘Nieuws voor onze vrienden’ weer op de mat gevallen. Er staan, naast de vaste