Nieuwsberichten

Kerstkindjes gezocht voor levende kerststal Kinderboerderij

Kinderboerderij Uden is op zoek naar vijf baby’s die op Tweede Kerstdag 2018 als kerstkindje willen figureren. Na het grote succes van de afgelopen jaren kan het publiek op Tweede Kerstdag van 11.00 tot 17.00 uur de levende kerststal bezoeken. De kerststal, die door vele vrijwilligers is opgebouwd en ingericht, is het tijdelijk onderkomen van Jozef, Maria en het kindje Jezus. Ook ezels, geiten, schapen, kippen en konijnen ontbreken niet. In de verwarmde serre kan men diverse drankjes bestellen. Het adres van de Kinderboerderij is Artillerieweg 3 in Uden. Ter bestrijding van de kosten wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Volgens bestuurslid Thom Beuker is de Kinderboerderij figuranten aan het werven voor de levende kerststal. “We zijn nog op zoek naar kerstkindjes voor Tweede Kerstdag tijdens de openingstijd tussen 11 en 17 uur. De stal wordt per toerbeurt gevuld met ieder uur een nieuwe Jozef, Maria en kerstkindje. Vaders en moeders zijn van harte welkom om, samen met hun baby, te figureren als Jozef en Maria met kerstkind. Oudere broertjes en zusjes mogen als engel of herder mee in de stal”, aldus Thom Beuker. De kleding voor de figuranten is op de Kinderboerderij aanwezig. Uit de reacties van de vele bezoekers, de afgelopen jaren, valt op te maken dat deelname aan de levende kerststal dankbaar werk is en voor een onvergetelijke gebeurtenis zorgt.

Aanmelden
Voor (groot)ouders met hun kinderen is op Tweede Kerstdag van alles te beleven. Naast de vele boerderijdieren is de Kerstman aanwezig en leest regelmatig verhalen voor. Ook kunnen de kinderen met hem op de foto. In de tent, bij de vuurkorf is warme chocomelk, erwtensoep en glühwein te koop. Kinderen kunnen marshmallows roosteren en natuurlijk opeten. Voor aanmelden van kerstkindjes kan men telefonisch contact opnemen met de Kinderboerderij Uden, 0413-250047 of per e-mail: kbuden@kpnmail.nl. Kijk voor meer informatie op www.kbuden.nl.

Meest recente nieuwsberichten

Film Lentefeest Tweede Paasdag 2024

Op Tweede Paasdag (maandag 1 april 2024) kwamen zo’n 1.000 bezoekers naar het jaarlijkse Lentefeest bij de Kinderboerderij Uden. Zij hebben genoten van de vele

Nieuws voor onze vrienden

Afgelopen week is de eerste editie van 2024 van het informatieboekje ‘Nieuws voor onze vrienden’ weer op de mat gevallen. Er staan, naast de vaste