Nieuwsberichten

‘Je ziet de kinderen genieten op de Kinderboerderij’

Nadat de regen vrijdagmiddag 4 oktober 2019 wegtrok werd het gezellig druk op de Udense Kinderboerderij. Kinderen renden overal rond, geiten en konijnen geknuffeld, herten gevoerd, snoepkettingen en pindasnoeren gemaakt. De voerbekers waren niet aan te slepen. Dat waren de ingrediënten voor een geslaagde dierendag bij Kinderboerderij Uden. Deze editie van Dierendag werden de dieren verwend met stukjes appel en winterwortel, gesponsord door ‘de Bosrand’.

Mevrouw Wil Lenders uit Veghel was met haar dochter Liesbeth en kleinkinderen Linde (3 jr.) en Guus (1 jr.) naar de Udense Kinderboerderij gekomen. “We komen hier iedere week wanneer we op onze kleinkinderen mogen passen. Ik vind het hier fantastisch. Je ziet de kinderen genieten op de Kinderboerderij. Naast de dieren heb je ook een speeltuin waar de kinderen heerlijk in kunnen spelen. Daarnaast is er een overdekt terras waar je iets kunt eten, drinken en eventueel naar het toilet. We zijn met de kinderen in de geitenweide geweest. Dat konden we een jaar geleden niet doen, de kinderen waren bang voor de geiten. Nu durven ze alleen op de geitjes af te stappen en ze te aaien. Als je ziet hoe jonge kinderen zich ontwikkelen in het contact met de dieren, dat is mooi om te zien. Ik vind het hier altijd heel gemoedelijk en we komen er graag”, aldus een enthousiaste Wil Lenders.

Laagdrempelig
Regelmatig wordt de Kinderboerderij bezocht door schoolkinderen maar ook door ouderen of mensen met een beperking. Wekelijks komt een groep van MuzeRijk op bezoek en afgelopen week ontving de Kinderboerderij een tweetal groepen van BrabantZorg, locatie Sint Jan. Volgens Wil Lenders voorziet de Kinderboerderij al jaren in een grote behoefte. Niet alleen in de gemeente Uden. De laagdrempeligheid maakt het dat de boerderij voor iedereen toegankelijk is. “Je hoeft immers geen entree te betalen, dat maakt het dat een bezoek aan de Kinderboerderij niet zoveel geld kost”. Het staat de mensen vrij om een donatie te geven. Voor meer informatie kan men contact opnemen met de Kinderboerderij Uden, telefoon 0413-250047, per e-mail: info@kbuden.nl of kijk op website: www.kbuden.nl.

Meest recente nieuwsberichten

Film Lentefeest Tweede Paasdag 2024

Op Tweede Paasdag (maandag 1 april 2024) kwamen zo’n 1.000 bezoekers naar het jaarlijkse Lentefeest bij de Kinderboerderij Uden. Zij hebben genoten van de vele

Nieuws voor onze vrienden

Afgelopen week is de eerste editie van 2024 van het informatieboekje ‘Nieuws voor onze vrienden’ weer op de mat gevallen. Er staan, naast de vaste