Nieuwsberichten

Geboortegolf op Kinderboerderij Uden

Begin april 2019 week was er een heuse geboortegolf op de Kinderboerderij in Uden. Moeder Saartje is bevallen van een ezelsveulen, dat op dit moment al flinke sprongen maakt in de malse wei. Volgens bestuurslid Thom Beuker is nog niet bekend wat het geslacht is en kan er nog geen naam aan het koddige beest worden gegeven. Op Tweede Paasdag wordt een groot Lentefeest gehouden op de Kinderboerderij. Van 11.00 tot 17.00 uur kan men al het jonge grut bekijken en kunnen kinderen tegen een geringe vergoeding deelnemen aan het traditionele spelletjescircuit. Het adres van de Kinderboerderij is Artillerieweg 3 in Uden waarbij de toegang gratis is.

Voor kinderen met hun (groot)ouders is er op Tweede Paasdag van alles te doen. Bij de ingang kan men voor € 3,50 een spelletjeskaart kopen waarmee de kinderen aan alle activiteiten kunnen deelnemen. Het zoeken naar Paaseieren vormt ieder jaar weer een van de hoogtepunten. Daarnaast kunnen kinderen meedoen met een behendigheidsrace, kuikentjes knuffelen, knutselen, eieren raden, eendjes vissen, oplossen van een paaspuzzel, touwtrekken tegen de paashaas en nog veel meer. De kinderen kunnen moeder Saartje met haar jong en ook de konijnen, kippen, schapen en geiten van dichtbij bekijken. Op de Kinderboerderij is professionele begeleiding aanwezig.

Volièreplein
De afgelopen maanden is met man en macht gewerkt om het volièreplein op tijd af te krijgen. De oude volières zijn afgebroken en opnieuw opgebouwd. Op dit moment worden de laatste werkzaamheden verricht waarna de nieuwbouw zaterdag 11 mei officieel wordt geopend. Tijdens het Lentefeest kan men gebruik maken van zowel het buiten- als binnenterras waar men tevens een hapje en een drankje kan kopen. De Kinderboerderij is zeven dagen per week geopend. Voor aanmelden, donaties of meer informatie kan men telefonisch contact opnemen met de Kinderboerderij Uden, 0413-250047, per e-mail kbuden@kpnmail.nl of website www.kbuden.nl.

Meest recente nieuwsberichten

Film Lentefeest Tweede Paasdag 2024

Op Tweede Paasdag (maandag 1 april 2024) kwamen zo’n 1.000 bezoekers naar het jaarlijkse Lentefeest bij de Kinderboerderij Uden. Zij hebben genoten van de vele

Nieuws voor onze vrienden

Afgelopen week is de eerste editie van 2024 van het informatieboekje ‘Nieuws voor onze vrienden’ weer op de mat gevallen. Er staan, naast de vaste