Nieuwsberichten

Bas en Jenthe helpen mee bij Kinderboerderij Uden

UDEN | Na afloop van het schapenscheren rustten medewerker Bas (26) en stagiaire Jenthe (17) even uit op een bankje onder de schaduw van een boom. Afgelopen vrijdagmiddag was schaapscheerder Peter Jansen uit Wanroij op de Udense Kinderboerderij om een tiental schapen van hun jasje te ontdoen. Bas en Jenthe hielpen, samen met een aantal andere vrijwilligers, mee bij het vangen van de schapen, het verzamelen van de wol en het weer terugzetten van de dames in de wei.

Bas is Assistent Medewerker bij Carrousel Groen. Hij is ruim twee jaar geleden zonder werk komen te zitten en zat vervolgens een half jaar thuis. “Ik had moeite om terug te komen in een reguliere baan en ben toen via de gemeente in contact gekomen met Carrousel Groen. Ik mocht zelf aangeven wat ik fijn vond, uiteindelijk koos ik voor het werken met dieren. De Kinderboerderij is voor mij een ideale werkplek. Hier voel ik mij thuis en heb het er goed naar mijn zin. Ik werk heel graag met dieren, liever als met mensen. Dieren zijn puur, zoals ze zijn. Ik ben hier op maandag en vrijdag en ben dan bezig met het schoonhouden van de stallen, stoepen vegen en het voeren van de dieren. Ook Jenthe voelt zich goed thuis bij de Kinderboerderij. “Ik ben hier nu vier maanden als stagiaire werkzaam en dat bevalt mij goed”, zegt Jenthe met een glimlach op haar gezicht. “Ik volg de MBO-opleiding ‘Maatschappelijke Zorg en Groen’ van Helicon Opleidingen in Nijmegen. In het begin vond ik het best wel eng allemaal. Maar nu ik de mensen beter heb leren kennen, vind ik het heel gezellig. De mensen zijn echt heel aardig, ik leer er veel van! Wat mij hier opvalt is dat de mensen veel liefde voor de dieren hebben, dat is erg bijzonder”, aldus Jenthe.

Dikke vacht
Het scheren van de schapen op de Kinderboerderij was binnen twee uur gebeurd. Volgens schaapscheerder Peter Jansen is het noodzakelijk om de schapen eens per jaar van hun dikke vacht te verlossen. “Wanneer je dit niet doet wordt hun vacht te dik en te zwaar. Ook kunnen ze het in de zomer te warm krijgen of ontstaan er huidziektes. Gemiddeld kan ik zo’n zes schapen per uur scheren”, vertelt Jansen met een bezweet gezicht. Na afloop zien de dames er weer picobello uit en lopen weer mekkerend door de wei. Voor het aanmelden als vrijwilliger kan men contact opnemen met Kinderboerderij Uden, telefoon 0413-250047, per e-mail info@kbuden.nl of website www.kbuden.nl.

Meest recente nieuwsberichten

Film Lentefeest Tweede Paasdag 2024

Op Tweede Paasdag (maandag 1 april 2024) kwamen zo’n 1.000 bezoekers naar het jaarlijkse Lentefeest bij de Kinderboerderij Uden. Zij hebben genoten van de vele

Nieuws voor onze vrienden

Afgelopen week is de eerste editie van 2024 van het informatieboekje ‘Nieuws voor onze vrienden’ weer op de mat gevallen. Er staan, naast de vaste