Activiteitenkalender

Dierendag op de Kinderboerderij

Datum: dinsdag 4 oktober 2022

Op dinsdag 4 oktober a.s. tijdens Werelddierendag is de Kinderboerderij Uden ‘s middags van 13.30 tot 16.30 uur geopend. Men kan de diertjes komen bekijken en knuffelen. De dieren worden vandaag extra verwend. Iedereen is van harte welkom en de entree is gratis. Kinderboerderij Uden is gevestigd aan de Artillerieweg 3 in Uden nabij voetbalclub FC-Uden.

Sinterklaasviering bij Kinderboerderij

Datum: woensdag 30 november 2022

Woensdagmiddag 30 november 2022 kunnen kinderen van 15.00 tot 16.30 uur met hun (groot)ouders op de Udense Kinderboerderij hun eigen pietenmuts knutselen. Er is een speciaal pieten-parcours uitgezet. De kinderen kunnen onder begeleiding van enkele vrijwilligers een schoentje inkleuren en opplakken. Ook worden er cadeautjes in de schoorsteen gegooid. Iedereen is hierbij van harte welkom. De Kinderboerderij is gevestigd aan de Artillerieweg 3 in Uden, waarbij de deelname gratis is.

Lampionnenoptocht Kinderboerderij Uden

Zaterdag 10 december 2022

Zaterdag 10 december 2022 om 17.30 uur kunnen kinderen met hun ouders en grootouders meedoen aan de traditionele lampionnenoptocht op de Kinderboerderij. Leerlingen van Gitaaronderwijs Gitarando uit Uden-Boekel laten in de verwarmde serre hun mooiste kerstliedjes horen. Aansluitend gaat de Kerstman voorop in de stoet met kinderen en hun lampionnen om een rondje rond de boerderij te lopen. De rij wordt gesloten door Maria en Jozef met de ezel. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Levende kerststal Kinderboerderij Uden

Maandag 26 december 2022 (Tweede Kerstdag)

Op Tweede Kerstdag (maandag 26 december 2022) kan men van 11.00 tot 17.00 uur de traditionele levende kerststal bij de Kinderboerderij Uden bezoeken. In de houten kerststal hebben Jozef, Maria en het kindje Jezus tijdelijk onderdak gevonden. Ook levende ezels, geiten, schapen, kippen en konijnen ontbreken niet. In de verwarmde serre kan men diverse drankjes bestellen. De Kinderboerderij is gevestigd aan de Artillerieweg 3 in Uden (naast FC-Uden). Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Kinderboerderij open tijdens carnaval

Zondag 19 t/m dinsdag 21 februari 2023

De Kinderboerderij Uden is tijdens het carnavalsweekend geopend van 13.30 tot 16.30 uur. De kantine is in carnavalssfeer omgetoverd. Ook zijn er diverse consumpties zoals hapjes en drankjes te koop. Het adres van de Kinderboerderij is Artillerieweg 3 in Uden (naast voetbalveld FC-Uden). Iedereen is van harte welkom, waarbij de entree gratis is. Voor meer informatie kijk op www.kbuden.nl

Kinderboerderij actief tijdens NLdoet 2023

Datum: Vrijdag 10 en zaterdag 11 maart 2023

Vrijwilligers van de Udense Kinderboerderij doen vrijdag 10 en zaterdag 11 maart 2023 mee met NLdoet. In dat weekend organiseert het Oranje Fonds, samen met duizenden organisaties in het land, NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Zij zet hiermee het vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit de handen uit de mouwen te steken met als doel mensen dichter bij elkaar te brengen. Het adres van de Kinderboerderij is Artillerieweg 3 in Uden. Iedereen is ’s middags van harte welkom om mee te helpen of een kijkje te komen nemen.

Lentefeest 2e Paasdag Kinderboerderij

Maandag 10 april 2023

Op Tweede Paasdag (maandag 10 april 2023) wordt het jaarlijkse Lentefeest gehouden op de Kinderboerderij Uden. Voor kinderen met hun (groot)ouders is er van alles te beleven. Bij de ingang kan men voor € 3,50 een spelletjeskaart kopen waarmee de kinderen aan alle activiteiten kunnen deelnemen. Het Lentefeest duurt van 11.00 uur tot 17.00 uur, waarbij de toegang gratis is. De Kinderboerderij is gevestigd aan de Artillerieweg 3 in Uden, nabij het sportcomplex van FC-Uden. Kijk/klik hier voor het complete programma van het Lentefeest.