Wie zijn wij

Wie zijn wij?

De Stichting Kinderboerderij Uden is een middelgrote Kinderboerderij. Deze bevindt zich aan de rand van Uden tussen twee woonwijken in. In oktober 1990 heeft de Kinderboerderij, samen met het IVN-Uden en de Vogelwacht, het fraaie gebouw “De Groenhoeve” aan de Artillerieweg betrokken.

De Kinderboerderij is opgericht in 1982. De boerderij is toen begonnen met één geit en een paar ganzen. In de loop der jaren is er op de boerderij veel veranderd. Er zijn veel diersoorten bijgekomen en diverse nieuwe stallen geplaatst.

De doelstelling is al die jaren niet veranderd:
‘Kinderen en volwassenen in aanraking laten komen met dieren op een recreatieve en educatieve manier’.

De Kinderboerderij probeert een afspiegeling te geven van een boerenbedrijf. Er worden zoveel mogelijk Nederlandse landbouwhuisdierrassen gehouden. Op deze site is veel info te vinden over de Kinderboerderij. Er wordt beschreven wat er allemaal op de Kinderboerderij te doen en te zien is.

Veel is niet mogelijk zonder de hulp van vrijwilligers. Zij zijn op veel verschillende gebieden actief. Natuurlijk is de site niet compleet zonder de dieren, deze worden op een speciale pagina voorgesteld. Dit alles wordt mede mogelijk gemaakt door steun van donateurs, adoptanten en sponsoren.

Tenslotte, de Kinderboerderij is zo rolstoelvriendelijk mogelijk ingericht en beschikt over een aangepast toilet voor mindervaliden en een babyroom.