Kees de koolmees

De belangrijkste doelstelling van de Kinderboerderij Uden is om kinderen op een ontspannende manier iets over de dieren en het leven op de kinderboerderij te leren. Het educatieteam van de kinderboerderij heeft hiervoor de beschikking over een viertal leskisten, waarmee groepen kinderen op enthousiaste wijze wegwijs worden gemaakt op de kinderboerderij.

Kees de Koolmees …

Het onderwerp van de leskist “Kees de Koolmees” is: kennismaken met de dieren op de kinderboerderij. De doelgroep zijn kinderen van groep 1 en 2.

Voorafgaand aan het bezoek aan de kinderboerderij wordt door een kringgesprek en het voorlezen van het verhaal van “Kees de Koolmees” een korte voorbereiding gemaakt. Daarnaast kunnen er liedjes met dieren in de hoofdrol worden gezongen. Een voorbeeld daarvan is “Alle eendjes zwemmen in het water”, wat bij een van de opdrachten op de boerderij aansluit.

Op de boerderij gaan de kinderen in groepjes aan opdrachten werken. Ieder groepje krijgt een plankje met gekleurde kralen. Deze kralen wijzen de kinderen de weg langs zeven opdrachten op de kinderboerderij. Bij hun tocht over de boerderij komen de kinderen alle dieren uit het verhaal van Kees de Koolmees tegen en ervaren ze hoe de dieren eruit zien en wat ze doen.

Het programma duurt 1½ uur.

Een groep bevat minimaal 10 tot maximaal 35 kinderen met vijf leerlingen per hulpouder.

De kosten zijn €1,50 per kind, inclusief limonade.