Huisregels

Huisregels

Om het bezoek voor mens en dier prettig te houden gelden er bij ons op de Kinderboerderij Uden de volgende huisregels.

Rookbeleid

Er mag op het terrein van de Kinderboerderij niet worden gerookt.

Dieren
Op onze Kinderboerderij lopen veel verschillende dieren rond.

 • Er zijn verschillende dieren die je mag en kan aaien zoals de cavia’s, konijnen en de dwerggeiten, maar wees vriendelijk voor onze dieren, laat ze naar je toekomen als je ze wilt knuffelen!
  Dus alstublieft niet achter de dieren aanrennen of opjagen, daar worden ze erg onrustig van.
 • Haal geen dieren uit hun verblijf.
 • Pak geen dieren op! Vooral voor jonge dieren is dat erg slecht.
 • Wees altijd voorzichtig. Onze dieren zijn gewend aan mensen, maar ze kunnen onverhoopt een keer bijten of trappen. Dieren blijven tenslotte dieren en de omgang met onze dieren is dus op eigen risico.
 • Was je handen met water en zeep na je bezoek aan de dieren. Meer informatie over het waarom, kun je terugvinden op deze pagina

Dieren voeren
Voor de dieren op Kinderboerderij Uden kun je tegen een kleine vergoeding een bekertje verantwoord voer kopen in onze kantine “De Knabbelaar”. Dit voer mag je aan alle dieren geven behalve de ezels en… je steunt ook nog eens de Kinderboerderij ermee door het te kopen!

Wil je meer weten waarom verantwoord voer zo belangrijk is voor onze dieren? Klik dan gauw hier.
Foto’s
Tijdens activiteiten in en rond de Kinderboerderij Uden worden regelmatig foto’s gemaakt. Een deel van deze foto’s kunnen geplaatst worden op de website. Gezien het grote aantal foto’s en de vele gezichten op deze foto’s is het in de regel niet mogelijk iedereen van te voren om toestemming te vragen voor publicatie. Wij gaan echter zorgvuldig om met de belangen van afgebeelde personen.

Eenieder die desondanks bezwaar heeft tegen het gebruik van een bepaalde foto, verzoeken wij contact op te nemen met ons via het contact formulier op deze site. De foto(s) zal op diens verzoek worden verwijderd.


Kinderen onder begeleiding
Volwassenen dienen hun eigen kinderen in de gaten te houden. De meeste dieren zijn erg lief, maar ze kunnen net als mensen ook wel eens een slecht humeur hebben of ondeugend zijn.
Privé
Op sommige deuren treft u een bordje ‘privé’ aan. Deze ruimtes zijn enkel bedoeld voor medewerkers van de Kinderboerderij. Houd hier dus rekening mee.
Overige regels op het terrein

 • Wees vriendelijk voor elkaar en voor de medewerkers en vrijwilligers.
 • Houd het erf schoon, laat dus geen (plastic) afval rondslingeren maar gooi het afval in de daarvoor bestemde afvalbakken. Van plastic in hun maag kunnen de dieren erg ziek worden en zelfs doodgaan!
 • Wees zuinig op de aanwezige spullen.
 • Roken is niet toegestaan in de stallen en gebouwen. Gooi sigarettenpeuken in de afvalbakken en niet op de grond!
 • Fietsen plaatsen bij de daarvoor bestemde fietsstallingen
 • Honden moeten aan de lijn.