Doortje duif

De belangrijkste doelstelling van de Kinderboerderij Uden is om kinderen op een ontspannende manier iets over de dieren en het leven op de kinderboerderij te leren. Het educatieteam van de kinderboerderij heeft hiervoor de beschikking over een viertal leskisten, waarmee groepen kinderen op enthousiaste wijze wegwijs worden gemaakt op de kinderboerderij.

duif4Doortje Duif …

Het onderwerp van de leskist “Doortje Duif” is: kennismaken met de dieren op de kinderboerderij. De doelgroep zijn peuters vanaf 3 jaar en groep 1.

Voorafgaand aan het bezoek aan de kinderboerderij wordt door een kringgesprek en het voorlezen van het verhaal van “Doortje Duif” een korte voorbereiding gemaakt.

Op de boerderij maken de kinderen kennis met tien boerderijdieren. De hulpouder leest een raadseltje voor en als de kinderen het dier hebben geraden, nemen ze het desbetreffende dier (uit hout gezaagd) en de opdrachtkaart mee. Bij elk dier krijgt het groepje kinderen twee opdrachten; een educatieve en een speelsere opdracht, waardoor de kinderen het een en ander over het dier leren. Met een puzzel komen alle dieren aan bod en als een opdracht goed is uitgevoerd, is dat een puzzelstukje waard.

Het programma duurt 1½ uur.

Een groep bevat minimaal 10 tot maximaal 28 kinderen met vier leerlingen per hulpouder.

De kosten zijn €1,50 per kind van groep 1 inclusief limonade.

dscf1519