Dierenverblijven

D’n Hoogenbergh

hoogenbergh

 

 

 

 

 

 

Deze stal heeft als bewoners de schapen en landgeiten.

 

Varkens- en ezelstal – De Kiwanisstal

kiwanisstal

 

 

 

 

 

 

 

Deze stal is begin 2009 helemaal gerenoveerd. De renovatie is mogelijk gemaakt door een gulle gift van de Kiwanisclub Uden – Veghel. De stal is verdeeld in vier delen waarvan de twee achterste voor de varkens en de ezels zijn gereserveerd. Voor de varkens is er een lange uitloop gemaakt zodat zij in de modder kunnen wroeten.
Voorin is een gedeelte voor opslag van hooi en stro met daarnaast een ziekenboeg.

De Blokhut

blokhut

 

 

 

 

 

 

De Blokhut is het verblijf voor de dwerggeiten

De Blèrhut

 

blerhut

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Blèrhut is het verblijf voor de damherten. Aan de zijkant is een konijnenflat geplaatst die ruimte geeft aan afstandkonijnen en logé’s. Deze dieren kunnen zo enigszins geïsoleerd blijven van onze eigen dieren om te voorkomen dat er ziekten uitbreken. Boven de blèrhut bevindt zich het duivenverblijf.

 

 

Ginderend

blaathok

 

 

 

 

 

 

 

Deze stal is in 2009 geheel gerenoveerd. Deze renovatie is mede mogelijk gemaakt door een gulle gift can Actemium uit Veghel. Deze stal geeft onderdak aan de lama’s, schapen en geiten. Er wordt nogal eens van weiden gewisseld met de dieren. Daarom tref je hier ook wel eens andere dieren aan.

 

Het Kleine Stalletje in de voorste wei

klein%20stalletje

 

 

 

 

 

 

Dit schattige kleine stalletje geeft in het voorjaar plaats aan de Quessantschaapjes die er hun jongen krijgen en grootbrengen. Er lopen ook wat groepen kippen waaronder mooie Orpingtons.

Koekribbe

koekribbe

 

 

 

 

 

 

 

In het voorjaar komt er ieder jaar een kalf. Om te wennen mag het kalf eerst een poosje in de koekribbe staan voordat het de wei in mag. Zo weet het steeds de plek te vinden waar het gevoerd wordt en kan het rustig wennen.

Hooischuur

hooischuur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De hooischuur is een schuur waarin bovenin opslagruimte is voor hooi en stro. Beneden is de werkplaats die op maandag- en dinsdagmiddag open staat omdat er dan geklust wordt.

Kleindierstallen

konijnenparadijs

 

 

 

 

 

 

konijnenpaleis

 

 

 

 

 

 

 

 

In de kleindierverblijven zijn veel verschillende diersoorten te zien. Er is het Konijnenparadijs waarin voornamelijk de kleine en middelgrote konijnen huizen. In het Konijnenpaleis wonen grotere konijnen of groepen kleinere konijnen. Op de kinderboerderij kunt u diverse konijnenrassen vinden zoals Vlaamse reus, Trianta, Lotharinger (klein), Rexdwerg, Hangoordwerg, Kleurdwerg en Hollander.

 

Caviastalletje

caviastal

 

 

 

 

 

 

In dit stalletje wonen de cavia’s

 

Kippenrennen

kippenren1

 

 

 

 

 

 

kippenren2

 

 

 

 

 

 

kippenren3

 

 

 

 

 

 

Op het erf bevinden zich verschillende kippenrennen. Hier zijn diverse Oudhollandse raskippen te zien zoals Chaams Hoen, Noord-Hollandse Blauwe, Welsumer, Lakenvelder, Nederlandse Leghorn, Sabelpootkriel, Nederlandse witkuif, Hollandse Kriel, Orpington. Achter een aantal rennen zijn uitlopen zodat de dieren naar buiten kunnen. De achterste ren is open. De kippen, eenden, ganzen en zwanen kunnen daar onderdak vinden.

 

De Volières

 

voliere1

 

 

 

 

 

 

volieremakkewei

 

 

 

 

 

 

 

In volière “De Vlucht” zitten verschillende volièrevogels zoals parkieten, valkparkieten, diamantduifjes en vinkjes. De volière op de makke wei biedt in de zomer plaats aan diverse agapornissen.

De Vijver

vijver

 

 

 

 

 

 

 

 

De vijver wordt gedeeld door ganzen, zwarte zwanen en diverse eendensoorten zoals bijvoorbeeld Muskuseenden.