Archief 2016

Falabella paardje op de boerderij

22-10-2016: Afgelopen week heeft dit Falabella paardje een nieuwe stal gekregen op de Kinderboerderij.


Dit tot grote vreugde van onze vrijwilligers.

Falabella’s komen van oorsprong uit Argentinië en zijn genoemd naar de fam Falabella, die in het midden van de 19e eeuw met dit soort kleine paardjes begon te fokken.
De Falabella’s zijn niet de enige miniatuurpaardjes ter wereld, er bestaan ook nog andere rassen zoals de mini-shetlander, het Amerikaans miniatuurpaard en de mini-appaloosa pony.

Met een stokmaat van 87 cm is het een lief en aandoenlijk miniatuurpaardje. Deze Juan del Paraiso, zoals hij heet, is niet geschikt als fokpaardje, maar des te meer een zeer mooie aanvulling voor onze Kinderboerderij.


17-09-2016: Het is weer bijna zo ver, de jaarlijkse kindermiddag komt er weer aan!
Ieder jaar rond Wereld Dierendag is het namelijk feest op de Kinderboerderij. We gaan weer leuke spelletjes doen en natuurlijk worden er ook weer heerlijke traktaties gemaakt voor de dieren.
Komen jullie ook?
Dan wordt het nog veel gezelliger!

En vergeet niet om nog familie en vrienden mee te brengen, dan kunnen die ook zien wat een prachtige Kinderboerderij Uden heeft.

Dus mogen wij jullie op 2 oktober op de boerderij ontmoeten?
Ja toch!

Paasfeest / Lentefeest op de Kinderboerderij

28-03-2016: Hoewel de zomertijd net was ingegaan, hebben we daar bij de opening van het spellencircuit niet veel van gemerkt. Ondanks het mindere weer stonden er om elf uur al mensen voor de poort te popelen om binnen te mogen. Met wat aanpassingen en het verplaatsen van activiteiten bleef het toch een volwaardig circuit. Het zal duidelijk zijn dat de serre hierbij zijn waarde toonde: een prachtige plek om halverwege het circuit te genieten van koffie, thee of fris met gebak. Maar ook voor deze gelegenheid van een heerlijke groentesoep (gesponsord door Hutten uit Veghel) en een broodje knakworst.

Begin van de middag klaarde het weer op en ging de wind liggen. Voor veel mensen was dit het sein om alsnog naar de boerderij te komen. Tot eind van de middag hebben zij dan ook genoten van de diverse spelletjes, de pasgeboren lammetjes, geitjes, eendjes en kuikentjes.

Zo kunnen we toch nog terug kijken op een geslaagde dag met veel bezoekers. Bezoekers, die zich vermaakt hebben en het voornemen hebben om vaker naar de gratis toegankelijke kinderboerderij te komen.
Voor een foto impressie van deze geslaagde dag, klik hier.

Tweede paasdag op de Kinderboerderij

21-03-2016: Traditioneel wordt er op de Kinderboerderij op tweede paasdag een spelletjesdag georganiseerd. Om elf uur gaat de poort open en van tevoren is er op de boerderij voor de kinderen een spelletjescircuit uitgezet. Bij de ingang kun je voor de kinderen een kaart kopen voor slechts € 3,50. Daarmee kun je aan alle activiteiten deelnemen. De toegang is, zoals je gewend bent op de Kinderboerderij, gratis.

Het hele circuit bestaan uit 10 posten. Zo kunnen de kinderen onder andere deelnemen aan het paaseieren zoeken, het touwtrekken tegen de paashaas, eieren leggen, hindernisloop enz. Ook is er een creatieve activiteit zodat de kinderen met een eigen kunstwerkjes weer naar huis kunnen. Je moet er op rekenen dat het hele circuit wel twee uur kan duren. Houd hiermee rekening omdat we om vijf uur alles weer opruimen. Gedurende die tijd hoef je niet op een droogje te zitten. Voor de verzorging van de inwendige mens wordt gezorgd. Naast het normale assortiment, zoals koffie of thee met appeltaart, diverse frisdranken, is er ook groentesoep en een broodje knakworst.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We hopen op lekker weer en verwachten weer ruim 1000 bezoekers. Deze bezoekers kunnen dan ook zien wat er de laatste tijd op de boerderij veranderd is. Na de bouw van de serre en een nieuwe grote stal, is het terrein voor de serre aangepast. De serre, kantine en toiletten zijn beter toegankelijk gemaakt voor kinderwagens en rolstoelen. Tevens is van de gelegenheid gebruik gemaakt om met hulp van veel vrijwilligers, voor de serre een terras te maken.

Graag zien we jullie op 28 maart op de Kinderboerderij!

Daarnaast zijn jullie natuurlijk op andere dagen van harte welkom. We zijn zeven dagen per week open en omdat in het paasweekend de zomertijd weer ingegaan is sluiten we pas om vijf uur.

NLdoet(dag) op de Kinderboerderij

13-03-2016: Uden – Op donderdag 10 maart is een aanvang gemaakt met de aanpassing van het terras voor de serre van de Kinderboerderij. Om de ingang te verbeteren, zeker voor rolstoelgebruikers, was het nodig het terras op te hogen. Het verloop naar de volières en de stallen moest vloeiender worden gemaakt.

De vrijwilligers zijn in het kader van NLdoet op vrijdag en zaterdag aan de slag gegaan.
Eerst moesten alle stenen eruit gehaald worden en gesorteerd worden. Op stapels zijn ze aan de rand van het terras gezet.
Daarna heeft Jack van den Elzen 40 kubieke meter zand gebracht.

Twaalf vrijwilligers zijn op zaterdag vanaf 09.00 uur druk geweest om het zand op de juiste plek te krijgen. Rond vier uur was die klus geklaard en was het tijd om onder het genot van een pilsje tevreden terug te kijken.

Het leggen van het terras wordt door professionals gedaan. Woensdag gaat Alex Ulijn aan de slag, zodat het komend weekend het nieuwe terras uitgeprobeerd kan worden.

Source: http://www.mooiuden.nl/lees/16510/nldoet-kinderboerderij

Rabobank Clubkas Campagne 2015/2016

25-01-2016: Op dinsdag 12 januari 2016 is in Theater Markant in Uden de uitslag bekend gemaakt van de Rabobank Clubkas Campagne 2015/2016.

De avond werd feestelijk gepresenteerd door Karin Bruers en muzikaal omlijst met liedjes van Björn van der Doelen en Kaylee Rijkers.

Er deden 263 verenigingen en stichtingen mee, waarbij leden van de Rabobank hun stem mochten uitbrengen om onder deze clubs € 110.000 te verdelen.

Van de in totaal 36.530 stemmen die zijn uitgebracht heeft de Kinderboerderij Uden 534 stemmen gekregen en is daarmee op de derde plaats geëindigd. Wij hebben uit handen van de directievoorzitter, de heer Erik Jansen, een cheque van € 1.607,99 ontvangen. Een prachtig resultaat waar we heel blij mee zijn!

Hiermee willen wij tafels en stoelen aanschaffen voor de nieuwe serre die in 2015 is aangelegd.

Wij willen alle mensen die op ons gestemd hebben heel hartelijk bedanken voor hun steun en natuurlijk ook de Rabobank Uden Veghel die dit mogelijk heeft gemaakt.

Het bestuur