Archief 2014

Kinderboerderij Uden met bijzondere kerststal

26-12-2014: Tweede Kerstdag kunnen bezoekers de hele middag op bezoek bij Jozef, Maria en hun kindje Jezus. Al vanaf de opening om 11 uur werd de kerststal bij de Kinderboerderij druk bezocht, met name door jonge ouders met hun kinderen. Op het sfeervolle terrein aan de Artillerieweg is van alles te zien en te beleven, maar nog altijd zijn de vele dieren het meest favoriet.

Herder Victor de Visser (51) en dochter Charlotte, verkleed als engel, zijn onderdeel van de groep vrijwilligers die vrijdag in touw zijn om het publiek te vermaken. “Het is prachtig weer en we hebben vijf sets Jozef, Maria en kindje. Samen met de dieren is het een echte kerststal geworden. De kinderen kijken hun ogen uit.” Daarnaast worden ouders en kinderen uitgedaagd om alle kleine kerststalletjes te tellen en zijn er warme drankjes en hapjes om na de wandeling weer op temperatuur te komen.

De entree is gratis en de Kinderboerderij is op Tweede Kerstdag tot 17 uur open. Daarna kan men doordeweeks tussen 11.00 en 16.30 uur en in het weekend van 13.30 tot 16.30 uur nog een kijkje komen nemen.

http://www.bd.nl/regio/regio-oss-en-uden/uden/kinderboerderij-uden-met-bijzondere-kerststal-1.4688529

Andere leuke links over deze dag zijn:
http://uden.kliknieuws.nl/nieuws/188885/jozef-is-even-de-melk-halen
http://uden.kliknieuws.nl/nieuws/188852/volop-leven-in-kerststal-kinderboerderij

Opening Kerststal met Lampionnenoptocht

09-12-2014: Al twee weken wordt er hard gewerkt aan de bouw van een mooie Kerststal. Meters planken, weipalen, balen hooi, verlichting en kerstbomen vormen de basis. Onze ezels, verschillende rassen schapen en konijnen maken de stal tot een prachtige plaats om het kerstverhaal te beleven.

Op zaterdag 13 december wordt de kerststal van Kinderboerderij Uden feestelijk geopend met een lampionnenoptocht. De Kinderboerderij is open vanaf 17.30 uur en om 18.00 uur start de lampionnenoptocht.
Voorafgegaan door de Kerstman lopen de kinderen (en begeleiders) met hun lampion een route om de kinderboerderij en deze eindigt bij de kerststal, waar we gezamenlijk de lichtjes van de kerststal zullen ontsteken.

Vorig jaar liepen ruim 100 kinderen met hun lampionnen mee wat zorgde voor een sfeervolle gebeurtenis. Kinderen mogen hun eigen lampion meebrengen of kunnen er een kopen op de kinderboerderij ( € 2,- incl. lampje en batterij).

Voor en na de lampionnenoptocht is de gitaarclub Gitarando van Maaike Dortmans aanwezig voor muzikale ondersteuning en zorgen onze kerstengelen voor een versnapering.

Daarna is de kerststal dagelijks te bezichtigen tijdens de openingstijden van de Kinderboerderij (maandag t/m vrijdag: 11.00 – 16.30uur, zaterdag en zondag 13.30 – 16.30 uur).

Speciaal voor de kerststal is de kinderboerderij open op tweede kerstdag van 11.00-17.00 uur.
Op deze dag zal de kerststal tot leven komen met ieder uur een echte Jozef en Maria en ’n echt kindje Jezus. Hiervoor zijn wij nog op zoek naar enthousiaste figuranten die een uurtje in de stal willen plaatsnemen (aanmelden kan telefonisch 0413-250047 of via de mail:kbuden@kpnmail.nl)

In een sfeervolle stal vertelt de Kerstman ieder uur een mooi kerstverhaal. Verspreidt over de kinderboerderij zijn op verschillende plaatsen kerstgroepen, in alle soorten en maten, te bewonderen. De herder waakt over zijn schaapjes en zorgt voor warmte met een houtvuur. Een wonderschone engel zweeft rond en deelt iets lekkers uit.

Op de kinderboerderij staat een “wens”boom, op gekleurde ballen kan iedereen zijn of haar persoonlijke kerstwens vermelden. De hele kinderboerderij is in kerstsfeer met volop lichtjes en er klinkt sfeervolle muziek. Er wordt erwtensoep, glühwein en warme chocomel verkocht om lekker warm te blijven.

Dus kom kijken!

Zwarte Piet op bezoek

03-12-2014: Vanmiddag hadden we twee Zwarte Pietjes op bezoek op de kinderboerderij, die onze jonge bezoekers iets lekkers kwamen brengen.

Dierendag op Kinderboerderij Uden groot succes

06-10-2014: Afgelopen zondag was het weer volop feest op de kinderboerderij in Uden. Ondanks het mindere weer genoten ruim 150 kinderen van een uitgebreid spelletjesprogrammaspeciaal samengesteld voor Werelddierendag.
De vrijwilligers van de kinderboerderij hadden er alles aan gedaan om een onvergetelijke middag te verzorgen en met succes. De kinderen genoten van het steltlopen, het springkussen, het knutselen, het tractor parcours, de speurtocht door het bos, eendjes vissen en van de mooie verhalen die werden voorgelezen in de hooischuur.

De dieren genoten van de traktatie die de kinderen voor hun aan een “snoep”-ketting hadden aangeregen.

Maar voordat de spelletjesdag kon beginnen, werd eerst de gerenoveerde kantine van de kinderboerderij aan de Artillerieweg geopend. Wethouder Gerrit Overmans woonde dit feestelijke moment bij. De boerderij heeft inmiddels ook de toiletgroep vernieuwd en een invalidetoilet gebouwd. De volgende en laatste fase is de overkapping van het terras. Die is volgend jaar aan de beurt.

De ouders en opa’s en oma’s konden volop genieten op het gezellige terras. Na afloop kregen alle kinderen hun zelf beschilderde bloempot met een bloembol mee naar huis als herinnering aan een geslaagde kindermiddag.

Na afloop gingen onze geiten toch nog op zoek naar de speld in de hooiberg, want misschien hadden de kinderen die niet gevonden…. of toch wel?

Ook dit jaar is de geslaagde kinderdag weer mogelijk gemaakt dankzij de inzet van vele trouwe vrijwilligers. Om er ook in de toekomst voor te zorgen dat vele kinderen kunnen blijven genieten van de kinderboerderij
zijn wij op zoek naar nieuwe vrijwilligers die ons willen ondersteunen met al ons mooi werk op de kinderboerderij. Voor meer informatie zie de website : www.kinderboerderij-uden.nl

Kinderboerderij Uden : We zetten de boel op stelten!

29-09-2014: Ook dit jaar is het op de kinderboerderij weer volop feest voor alle kinderen en alle dieren met de viering van Werelddierendag op zondag 5 oktober 2014. Net als voorgaande jaren is er weer een uitgebreid programma voor de kinderen met als thema : we zetten de boel op stelten.

Tijdens deze zondag als de kinderboerderij van 11.00 tot 17.00 uur geopend is kunnen de kinderen een spelletjeskaart kopen waarmee ze kunnen deelnemen aan de volgende activiteiten : stelten lopen, tractor parcours, springkussen, schminken, eendjes vissen, route door het bos, “speld”in de hooiberg, in de hooi schuur worden de mooiste dierenverhalen voorgelezen en ieder kind mag een bloempotje beschilderen en een bloembol erin planten om mee naar huis te nemen.

Voor de dieren maken we samen een ‘snoep’-ketting van brood en groente, een ware feestelijke traktatie om dierendag te vieren.

Alle dieren wachten natuurlijk op een extra knuffel van hun grote en kleine vriendjes.

Tijdens deze zondag zijn er volop versnaperingen verkrijgbaar zoals koffie met appelgebak, een frietje of een tosti, te nuttigen op ons gezellige terras of in onze verbouwde kantine.

Onze vrijwilligers hebben de afgelopen maanden namelijk niet stilgezeten en hebben met man en macht gewerkt om in eigen beheer onze kantine en toiletgroep te vernieuwen. De toiletten zijn vernieuwd en er is ook een invalidentoilet bijgebouwd. De kantine is voorzien van een modern interieur en rondom voorzien van ramen zodat bezoekers vanuit alle hoeken zicht hebben op de dieren en de kinderen in de speeltuin. Wethouder Gerrit Overmars is uitgenodigd om de feestelijke opening, gepland rond 12.00 uur, mee te maken.

Kom zondag 5 oktober dierendag met ons vieren!!

En beleef een heerlijke middag op de kinderboerderij aan de Artillerieweg 3 in Uden.

Dierendag op de Kinderboerderij: Feest!
We zetten de boel op stelten!

27-08-2014: Op zondag 5 oktober 2014 organiseert kinderboerderij Uden de jaarlijkse kindermiddag die gehouden wordt om dierendag te vieren. Dit jaar is het thema: We zetten de boel op stelten!

Al jaren is de kindermiddag een groot succes voor groot en klein. Heel veel ouders en grootouders genieten ervan als hun kinderen of kleinkinderen deelnemen aan de speciale activiteiten die er deze dag georganiseerd zijn. Dit jaar zijn er ook weer allerlei spelletjes en er is een speciale spelkaart te koop voor € 3,50.

Waarna de kinderen kunnen deelnemen aan de activiteiten, zoals:
– een tractor parcours
– zelf een bloempotje beschilderen en er een bloem in zaaien
– de caviarace
– schminken
– een klauterbaan op de grote weide
– een verhalenverteller die in de hooischuur de mooiste dierenverhalen voorleest
– het springkussen
– speurtocht door het naturbos
– en natuurlijk maken we ook een traktatie voor de dieren.

Op ons gezellige terras serveren we koffie en/of thee met appelgebak en diverse frisdranken. En op deze speciale zondag wordt er ook een patatje gebakken voor degene met lekkere trek.
Natuurlijk wachten al onze dieren op de kinderboerderij op een extra knuffel vanwege wereld dierendag.

Kortom: redenen genoeg om op Zondag 5 oktober naar de kinderboerderij aan de Artillerieweg (3) te Uden komen!

Speciaal voor deze kindermiddag is de boerderij geopend van 11:00 uur tot 17:00 uur.

12 Gottinger biggetjes geboren

23-08-2014: Onze eigen Roosje bleek niet drachtig te zijn, dus is een van onze trouwe medewerkers op zoek gegaan naar voor een gast-zeug. En dat is gelukt. Dick heeft een mooi Gottinger minivarken gevonden dat wel zin had om bij ons een tijdje wilde komen logeren. En vandaag is ze bevallen van 12 gezonde biggetjes.

Het Gottinger minivarken is een klein blijvend varken, ze zijn heel slim en je kunt ze dus veel kunstjes leren. Je hebt ze in het zwart, roze en roze met zwarte vlekken. De Beertjes (mannetjes) zijn wat constanter in hun gedrag dan de Zeugen (vrouwtjes), de zeugen kunnen nog wel eens last van hun hormonen hebben. Je moet er wel aandacht aan besteden want dat eisen ze op.

Je kunt ze ook heel gemakkelijk als huisdier houden, zelfs binnen. Ze zijn namelijk zindelijk te maken of je kunt ze houden in een hok met uitloop naar buiten. In de zomer is het verstandig om ze op een koele plek te houden met eventueel een bak met modder, want varkens hebben geen zweetklieren en als ze dan modder hebben om zich in af te koelen is dat natuurlijk heerlijk voor ze.

Ze kunnen ook een droge schilferige huid krijgen maar om ze dan in te smeren met babyolie is voldoende om de huid weer in orde te krijgen. Ze mogen niet alles eten, zo heb je speciaal voer voor ze waar vitamine, minerelen en andere voedingswaarde in zitten wat ze nodig hebben. Zo mag je ze nooit chocola geven want dat is giftig voor ze. Een snee brood, wortels, muesli, groente afval en heel belangrijk is vers water, als niet voldoende water krijgen kunnen ze een zoutvergiftiging krijgen.

Verder zijn varkentjes heel slim, eerst komt de dolfijn en daarna komen de varkentjes op de lijst van de meest slimme dieren. Ze hebben ook vele soorten knorgeluiden, en als je ze onder hun kin of aan de zijkant van hun buik aait, vallen ze om en vinden het heerlijk als je ze dan onder hun buik kriebelt. Een maatje is aan te raden voor ze, want alleen is niet leuk, het kan een soortgenoot zijn maar het kan ook een konijn of een geitje zijn.

Ze zijn ook heel schoon, zo doen ze hun behoefte op een plek en hebben ze een vast ritme voor eten en slapen. Kortom het zijn grappige en slimme beestjes.

Jacobschapen op de boerderij

25-07-2014: Sinds gisteren hebben we twee jacobschapen op de boerderij.


Het Jacobschaap ontleent zijn naam aan het bijbelse verhaal over Jacob, die als loon voor zijn werken alle gevlekte schapen uit Labans kudde mocht afzonderen en behouden. Uit onderzoekingen is gebleken dat het Jacobschaap verwant is aan zeer oude schapenrassen. Vondsten en opgravingen brachten geraamten aan het licht, waarvan vooral de schedels veel gelijkenis vertonen met die van de thans voorkomende Jacobschapen. Ook tegenwoordig komen er in China, Afrika, Zuid – Europa en IJsland nog schapen voor, die meerdere overeenkomsten vertonen met de zuiver gefokte schapen in Engeland en Nederland. Het ras bezit in zijn primitieve oorsprong natuurlijke weerstanden tegen ziekten en barre weersomstandigheden.

Het dreigde echter door gebrek aan belangstelling uit te sterven, totdat in 1969 in Engeland een groepje wetenschapsmensen en schapenfokkers besloot het ras te behouden door dieren in zuivere lijn te gaan fokken en het bestand uit te breiden. De “Jacob Sheep Society” zet dit werk voort. In Nederland volgt de vereniging Het Jacobschaap de richtlijnen van de Engelse Jacob Sheep Society. In 1979 werd het Jacobschaap officieel van de lijst van bedreigde diersoorten afgevoerd.
Het Jacobschaap valt op door zijn fraai gevlekte tekening, en de soms indrukwekkende horens; 2, 4 of soms 6 in getal. De kleurverdeling behoort als volgt te zijn: zwarte vlekken rond ogen en neus, enkele grote vlekken in het halsgebied en wat kleinere vlekken in de achterhand. De horens zijn bij voorkeur zwart. Ook opvallend is zijn fiere houding en alerte oogopslag.
Het van nature wat schuwe ras is redelijk vruchtbaar, de ooien werpen meestal een tweeling, soms een drieling. Geboorteproblemen worden vrijwel nooit gezien. Hoewel het ras vrij sober gehouden kan worden dienen drachtige ooien in de winter bijgevoerd te worden.De ooien zijn melkrijk en de lammeren worden meestal zonder hulp geboren.

Bron:
http://www.levendehave.nl/kennisbank/schapen/jacobschaap
http://www.jabikspaad.nl/nl/actueel/schaap.html

Voortgang Verbouwing

24-07-2014: Zoals we al eerder meldde is medio februari er een begin gemaakt aan de verbouwingswerkzaamheden op de kinderboerderij. Deze verbouwing zal in fases uitgevoerd gaan worden. Zoveel mogelijk van deze werkzaamheden worden door onze eigen vrijwilligers uitgevoerd zodat we op deze manier kostenbesparend kunnen werken.

De eerste fase bestond uit het realiseren van een invalidentoilet met daarbij een baby-verzorg–tafel en het opknappen van het bestaande toilet plaats vinden. Momenteel is de kantine aan de beurt.
Gewapend met allerlei slopersgereedschap wordt het een na het andere gat in de muur gemaakt allemaal voor nieuwe ramen.

Ondertussen is ook de keuken al bijna klaar

Ezeltje geboren

29-06-2014: Er is afgelopen nacht een ezeltje geboren op de Kinderboerderij. Is het niet een mooike?

Eindelijk die jas uit!

05-06-2014: Gisterenmiddag (woensdag 4 juni) zijn onze schapen weer van hun warme vacht verlost. Een jaarlijks terugkerend karwei wat door dit echtpaar uit Odiliapeel zeer vakkundig werd gedaan.


Schapen worden van oudsher in de regel al in de zomermaanden geschoren. Dit doen ze als het een tijd lekker warm is geweest. Want dan is het wolvet lekker zacht, en dan gaat het scheren veel makkelijker.

Het scheren gebeurt tegenwoordig met een scheermachine. Vroeger gebeurde dat met een schapenschaar.
Nu is dat niet meer, omdat het met de scheermachine veel sneller gaat. Bij het scheren moet je ook op een paar dingen letten. Je moet uitkijken bij gevoelige plekken, en zorgen dat je niet te veel wol eraf scheert. Er moet altijd een klein laagje wol op blijven zitten, zodat het schaap het niet koud krijgt.

Bij het scheren is het best om het schaap op zijn achterste te laten zitten zodat zij met zijn rug tegen de benen aan steunt van de schaapscheerder. De meeste schapen blijven in die positie wel rustig zitten en als het schaap in balans zit kan de schaapscheerder beginnen met scheren. Doordat het schaap tegen de scheerder aanzit kan deze het schaap makkelijk in allerlei posities zetten zodat hij overal goed bij kan.

Omdat het dier zit voorkomt men tevens het risico op de zogenaamde scheerziekte. Door het draaien en keren tijdens het scheren bestaat de kans dat de darmen in de knoop raken en kan er gasvorming ontstaan. Door de dieren 12 uur van te voren te laten vasten wordt dit voorkomen. De dieren mogen ook niet over de rug gerold worden.

Schaapscheren is dus een precies en specialistisch werkje.

Ons Kalfje is weer gearriveerd!

08-05-2014: Sinds vanddag hebben we weer een kalfje op de boerderij

Haar naam is Olijfje.

Wisten jullie dat de eerste dagen het kalfje biest krijgt. Biest is de “eerste” melk van de moederkoe en is dikker en geler dan de melk die wij zelf drinken. Biest bevat veel afweerstoffen en veel voedingsstoffen die het kalfje beschermen tegen ziektes. Wanneer het kalf groot genoeg is, verhuist het naar de jongveestal en in dit geval is Olijfje niet naar de jongveestal verhuisd, maar bij ons op de boerderij gekomen. Ze staat nu bij ons ook nog een paar dagen op stal, zodat ze even kan wennen aan de nieuwe omgeving, aan ons en kan wennen om zonder haar moeder te zijn.

Als ze eenmaal de wei in mag, over een paar dagen zullen we nieuwe foto’s plaatsen… en kunnen jullie haar allemaal in levende lijven komen bewonderen.

06-05-2013: Tot onze grote verassing is er zondagmiddag nóg een Wallisch geitenlammetje geboren! Onze Suze was zwanger zonder dat we het wisten 🙂

ons “kadootje”
een prachtig bokje van nu 3 dagen oud

Boer zoekt Jou!

25-4-2014: Jl. woensdag was groep 4 van de OBS De Brinck bij ons op bezoek met ca. 24 kinderen om de leskist Boer zoekt Jou te doen. Als de kinderen deze leskist doen, zullen ze via diverse opdrachten ontdekken wat er bij het verzorgen van de dieren op de kinderboerderij komt kijken.

Bijvoorbeeld:

de konijnenhokjes schoonmaken
de konijntjes nieuw voer en vers water geven

Het erf aanvegen

De kippen voeren
vers water geven
en niet te vergeten de eitjes uithalen!

Maar er is ook tijd om wat leukere dingen te doen,
bijvoorbeeld het varken borstelen, wat ze heerlijk vindt!

Het was mooi weer en de kinderen van OBS De Brinck hebben het superleuk gevonden begrepen we, dus….. hebben jullie ook interesse in één van onze leskisten? (Voor het overzicht van de leskisten klik hier)
Of willen jullie meer informatie?
Nog beter en leuker, zouden jullie graag een leskist willen reserveren?

Wij zijn bereikbaar via email: kbuden@kpnmail.nl of telefonisch: 0413-250047

Vrolijke paashazenfeest op Kinderboerderij


22-04-2014: Het Paasfeest is maandag op de Kinderboerderij in Uden uitbundig gevierd. Wat een lol hadden de kinderen met hun spellenkaart. Paaseieren zoeken, een rebusspeurtocht, klompen beschilderen of wat te denken van touwtrekken met de paashaas. Ook de ouders en opa’s en oma’s genoten van al het vertier en plezier.

Verder kun je in de foto sectie (linker colomn) ook nog een leuke impressie terugvinden van deze dag of klik hier.

Voor herhaling vatbaar, dus tot volgend jaar!

Verbouwingswerkzaamheden op de Kinderboerderij

18-04-2014: Medio februari is er een begin gemaakt aan de verbouwingswerkzaamheden op de kinderboerderij.

Deze verbouwing zal in fases uitgevoerd gaan worden. Zoveel mogelijk van deze werkzaamheden worden door onze eigen vrijwilligers uitgevoerd zodat we op deze manier kostenbesparend kunnen werken.

De eerste fase bestaat uit het realiseren van een invalidentoilet met daarbij een baby-verzorg–tafel. En tevens zal in deze eerste fase, het opknappen van het bestaande toilet plaats vinden.

De muur van de invalide toilet in aanbouw (20-03-2014)

De betegeling van de invalide toilet in volle gang.
Het ziet er nu al mooi uit (13-04-2014)

Daarna gaat de verbouwing verder met het plaatsen van grotere ramen in onze kantine, zodat er wat meer zicht over de boerderij komt. Ook het verplaatsen van het keukenblok komt dan aan de orde, zodat het geheel ’n lichtere en modernere uitstraling krijgt.

Als laatste onze grootste wens, een overdekt terras

met een ruim zicht over onze mooie kinderboerderij, zodat wij ook tijdens de mindere mooie dagen jullie (onze bezoekers) een warm en gezellig plekje kunnen bieden, waar jullie onder het genot van een heerlijk kopje koffie (of thee) kunnen genieten van jullie (klein )kinderen, de boerderij en de dieren.
En waar ook tijdens educatieve momenten de kinderen een rustige plek vinden om te werken.

Tijdens de verbouwing zal er zeker enige overlast zijn, wij vragen hiervoor jullie begrip.

Middels deze site houden wij jullie graag op de hoogte van de bouwwerkzaamheden, maar uiteraard vinden wij het nog fijner als jullie gewoon gezellig bij ons op bezoek komen ondanks de eventuele overlast. Bijvoorbeeld a.s. Maandag, 2de paasdag.

En zoals Paula opmerkte; niet aleen onze vrijwilligers timmeren hard aan de weg, ook de bonte specht doet flink zijn best om een gat in de boom te krijgen.

OpenOfferte.nl doneert schilderij aan De Kinderboerderij Uden

11-04-2014: Om mensen kennis te laten maken met Noble-Art (Noble-Art ondersteund kunst gemaakt door mensen met een verstandelijke beperking) heeft OpenOfferte een ludieke interne actie opgezet. Onze collega: Debbie Vermeeren, kwam met het winnende idee om een schilderij te doneren aan De Kinderboerderij in Uden.
Het idee er achter is, dat het schilderij – gemaakt door Daniëlle Diks – met als titel: ‘De Haan’ uitstekend past op De Kinderboerderij welke een beestenboel is van een boerenbedrijf.

Mogelijk kennen jullie Daniëlle, zij woont op De Wieken (een woonvorm voor bijzondere kinderen, een participatie van Stichting Zelo). Daniëlle is regelmatig te vinden op de Zorgboerderij en maakt aldaar de allermooiste creaties. De Kinderboerderij en al haar bezoekers zijn dan ook heel blij met zo’n kleurrijk en vrolijk schilderij aan de wand!

Daniëlle en Debbie overhandigen het schilderij ‘De Haan’ aan Luc van den Brule van De Kinderboerderij.

Over Kinderboerderij Uden
De Kinderboerderij probeert een afspiegeling te geven van een boerenbedrijf. Er worden zoveel mogelijk Nederlandse landbouwhuisdierrassen gehouden. Veel is niet mogelijk zonder de hulp van vrijwilligers. Zij zijn op veel verschillende gebieden actief. Dit alles wordt mede mogelijk gemaakt door steun van donateurs, adoptanten en sponsoren.

Bezoek ook eens de Kinderboerderij Uden, het is de moeite van een bezoekje waard, zeker op 2e paasdag als er een speciaal paasfeest is.

Over Noble-Art
Noble-Art is een initiatief van de eigenaren van OpenOfferte.nl en iZZi-WorkX. We willen met Noble-Art aangeven dat kunst, gemaakt door mensen met een verstandelijke beperking, een uiting kan zijn van vorm, gevoel en waarden. Noble-Art werkt daarom samen met verschillende Zorgboerderijen, waar mensen met een beperking de kans krijgen om kunst te creëren. Noble-Art brengt deze kunst onder de aandacht en stimuleert daarmee de financiële mogelijkheden van de kunstenaars.

Steun ons; koop een kunststuk van Noble-Art, met jullie steun zorgen wij er voor dat er weer andere mooie creaties gemaakt worden.

Bezoek de website van Noble-Art.

Paasfeest op de kinderboerderij


14-04-2014: Op de kinderboerderij kijken we samen met alle dieren al uit naar het voorjaar en zijn we druk met de voorbereidingen voor het paasfeest.

Het beloofd weer een gezellige dag te worden voor jong én oud: de kinderen kunnen deelnemen aan de spelletjes en ouders (en grootouders) kunnen volop genieten van onze mooie boerderij op het heerlijke terras.

Voor de kinderen is er die dag speciaal een ‘paas’ spelletjescircuit uit gezet. Voor € 3,50 kan er weer een spelletjeskaart gekocht worden waarmee de kinderen kunnen meedoen aan tal van activiteiten, zoals:
boerengolf, een rebus-tocht door ons natuurbos, een paaspuzzel maken, eieren zoeken met de paashaas, kuikentjes knuffelen, de spiraal, een behendigheidsrace met een ei, een houten klompje kleuren of beschilderen en als ze willen mogen ze touwtrekken tegen de paashaas.

Kortom voldoende redenen om samen met de kinderen te genieten van een onbezorgde dag met volop plezier voor iedereen.

Komen jullie ook 2e paasdag naar de kinderboerderij aan de artillerieweg in Uden? Waarschijnlijk zijn de eerste jonge geitjes en lammetjes dan ook geboren, die dan weer zullen dartelen in de weides.

Wij hebben er al zin in …. Jullie ook?

De kinderboerderij is 2e paasdag, open van 11.00 tot 17.00 uur.

03-04-2014: Vandaag zijn er weer drie jonge dwerggeitjes geboren.


Maar ook leuk om te weten (en te zien) is dat we weer jonge zwaantjes sinds een kleine week op de boerderij hebben. 3 Stuks zelfs:

Zijn het geen schatjes?

25-03-2014: Ondertussen zijn er al weer meer geitjes geboren. Zo is het bokje ondertussen al weer 2 dagen oud

en de 2 geitjes zijn 1 dag oud.


Net als in de afgelopen paar jaren, zijn de zwangere geiten en schapen “opgehokt” (dit is wettelijk verplicht). Dus het zal helaas nog een paar weken duren voordat jullie de lammetjes dartelend in de wei zullen aantreffen. Maarrrr….. jullie kunnen ze nu ook komen bewonderen hoor, echter wel van een afstandje!

Het eerste Lammetje van 2014
is vandaag (23/03/2014) geboren!

De Lente is begonnen!

sector VMBO

01-01-2014: Op 19 december 2013 was er een X-masfair georganiseerd door het Udens College sector VMBO van 18.30 tot 21.00 uur op het Cour aan de Kleinveld. 70% van de opbrengst zou verdeeld worden onder 2-3 goede doelen in Uden. De resterende 30% was voor Serious Request 3FM bestemd.

De Kinderboerderij Uden was één van de genomineerde goede doelen. Een delegatie van vrijwilligers was op deze avond aanwezig om de Kinderboerderij Uden te promoten. Er moest gestemd worden en velen hebben op de Kinderboerderij hun stem uitgebracht. Dat bleek wel de volgende dag toen wij bericht kregen dat wij € 1.000 van deze actie hebben gekregen.

Wij zijn heel blij met dit geweldige bedrag en willen het Udens College sector VMBO (docenten, leerlingen en bezoekers) hartelijk bedanken dat wij dit geweldige bedrag hebben mogen ontvangen.
Wij zullen dit geld goed besteden voor de overkapping van ons terras en verdere aanpassingen van toilet en kantine.

01-01-2014: Maandag 16 december om 10.00 uur is de actie van de “Stichting Specsavers Steunt” beëindigd. Wij waren één van de 4 goede doelen in Uden die genomineerd waren. Helaas zijn wij tweede geworden. Wij hebben 3 weken bovenaan gestaan met het stemmen, maar uiteindelijk is Harmonie “De Eendracht” winnaar geworden. Wij willen hen hierbij feliciteren met deze overwinning. Zij kunnen in 2014 rekenen op 1 jaar financiële steun van Specsavers in Uden.

Wij willen iedereen die ons gesteund hebben door (dagelijks) op ons te stemmen van harte bedanken.