Activiteitenkalender

Lentefeest
Op tweede Paasdag is de boerderij geopend en vieren wij het lentefeest. Er zijn dan vaak al veel jonge dieren zoals kuikentjes, lammetjes en jonge geitjes.
Kinderen kunnen een spelletjeskaart kopen waarmee ze deel kunnen nemen aan alle activiteiten die bij het paasspelletjescircuit horen, bijvoorbeeld een paaspuzzel maken, eieren zoeken met de paashaas, kuikentjes knuffelen en nog veel meer. Ondertussen kunnen de volwassenen op het terras of in de serre een heerlijk kopje koffie met appeltaart nuttigen. Voor de kinderen is er natuurlijk ook iets lekkers.


Schaapscheren
In mei of juni worden ieder jaar de schapen geschoren op de Kinderboerderij.
Meestal gebeurt dat op een woensdagmiddag zodat veel schoolkinderen daar getuige van kunnen zijn. Je kunt de schaapscheerder vragen stellen en als je wilt mag je ook wol van het schaap mee naar huis nemen.


Kindermiddag / Werelddierendag
De Kindermiddag wordt rond Werelddierendag in oktober gehouden en ieder jaar hebben we een ander thema.
Tijdens deze middag kunnen de kinderen voor een gering bedrag een spelletjeskaart kopen die hen toegang geeft tot alle activiteiten.
Het programma van de Kindermiddag wordt aangekondigd via de plaatselijke huis-aan-huisbladen, deze web site en via posters op o.a. het infobord van de Kinderboerderij.Levende Kerststal 

Op 2e kerstdag is er op de Kinderboerderij Uden altijd veel te beleven. Er is een echte stal met een (levende) Jozef en Maria en vaak is er ook echt een klein baby’tje in de stal aanwezig. In de nieuwe stal zijn ook levende dieren. Op het terrein van de Kinderboerderij en op het natuurpad staan kerststallen opgesteld. Kinderen mogen tellen hoeveel kerststallen er zijn en kunnen meedingen naar een prijsje.

De Kerstman leest in een andere stal met hooi mooie kerstverhalen voor. Er is warme chocolademelk voor de kinderen en voor de ouders is er glühwein te koop. Ook worden er snacks verkocht. Het is ieder jaar weer een feestelijke gebeurtenis met passende kerstmuziek op de achtergrond.

De versieringen op de Kinderboerderij en de kerststal blijven tot na Driekoningen en kunnen door bezoekers worden bewonderd. In de week voor Kerstmis komen veel schoolkinderen in klassikaal verband naar de Kinderboerderij. Neem vooraf even contact op met de beheerder om het bezoek beter te verdelen.