Activiteiten 2020


 

Dierendag op de Kinderboerderij

Op zondag 4 oktober a.s. tijdens Werelddierendag is de Kinderboerderij Uden van 10.00 tot 19.00 uur geopend. In de loop van de middag is er van alles te doen voor kinderen én voor de dieren. Zo kan er een snoepketting voor de beesten worden gemaakt, niet van marshmallows of spekjes maar van appel, wortel en andere dingen die de dieren lekker vinden. Vrijwilligers zijn aanwezig om de kinderen daarbij te helpen. Iedereen is van harte welkom en de entree is gratis. Kinderboerderij Uden is gevestigd aan de Artillerieweg 3 in Uden nabij voetbalclub FC-Uden. Iedereen is van harte welkom en de entree is gratis. Kinderboerderij Uden is gevestigd aan de Artillerieweg 3 in Uden nabij voetbalclub FC-Uden.


 

Sinterklaasviering bij de Kinderboerderij Uden

UDEN | Op woensdagmiddag 2 december 2020 kunnen kinderen van 15.00 tot 16.30 uur met hun (groot)ouders op de Udense Kinderboerderij hun eigen pietenmuts knutselen. Er is een speciaal pieten-parcours uitgezet. De kinderen kunnen onder begeleiding van enkele vrijwilligers een schoentje inkleuren en opplakken. Ook worden er cadeautjes in de schoorsteen gegooid. Iedereen is hierbij van harte welkom. De Kinderboerderij is gevestigd aan de Artillerieweg 3 in Uden, waarbij de deelname gratis is. Voor meer informatie kan men telefonisch contact opnemen, 0413-250047, per e-mail: info@kbuden.nl of www.kbuden.nl.


 

Lampionnenoptocht bij Kinderboerderij Uden

UDEN | Zaterdag 12 december 2020 om 17.30 uur kunnen kinderen met hun ouders en grootouders meedoen aan de traditionele lampionnenoptocht op de Kinderboerderij. Leerlingen van Gitaaronderwijs Gitarando uit Uden-Boekel laten in de verwarmde serre hun mooiste kerstliedjes horen. Aansluitend gaat de Kerstman voorop in de stoet met kinderen en hun lampionnen om een rondje rond de boerderij te lopen. De rij wordt gesloten door Maria en Jozef met de ezel. De Kinderboerderij is gevestigd aan de Artillerieweg 3 in Uden, waarbij de entree gratis is. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.


 

Levende kerststal Kinderboerderij Uden

UDEN | Op Tweede Kerstdag (zaterdag 26 december 2020) kan men van 11.00 tot 17.00 uur de traditionele levende kerststal bij de Kinderboerderij Uden bezoeken. In de houten kerststal hebben Jozef, Maria en het kindje Jezus tijdelijk onderdak gevonden. Ook levende ezels, geiten, schapen, kippen en konijnen ontbreken niet. In de verwarmde serre kan men diverse drankjes bestellen. De Kinderboerderij is gevestigd aan de Artillerieweg 3 in Uden (naast FC-Uden). Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.


 

Carnavalsmiddag Kinderboerderij Uden

UDEN | Kinderen die een leuke carnavalsmiddag willen beleven kunnen op vrijdagmiddag 21 februari 2020 direct na schooltijd tussen 15.00 en 16.30 uur terecht bij de Kinderboerderij Uden. De kantine is dan in carnavalssfeer omgetoverd en er worden de leukste carnavalshits gedraaid. De kinderen kunnen hun eigen masker knutselen en hebben de mogelijkheid zich te laten schminken. Tussendoor worden er leuke spelletjes gedaan. Het afgelopen jaar was er een grote opkomst, waarbij de kinderen in hun mooiste carnavalskleren en in een ongedwongen sfeer van het carnavalsfeest konden genieten. In de kantine zijn consumpties zoals hapjes en drankjes te koop. Het adres van de Kinderboerderij is Artillerieweg 3 in Uden (naast voetbalveld FC-Uden). Iedereen is van harte welkom, waarbij de entree gratis is. Voor meer informatie kan men contact opnemen, telefoon 0413-250047 of info@kbuden.nl.


 

** Vanwege coronamaatregelen afgelast! **

Kinderboerderij Uden actief tijdens NLdoet 2020

Vanwege de coronamaatregelen heeft het bestuur van de Kinderboerderij besloten deze activiteit (vrijdag 13 maart a.s.) niet door te laten gaan. Het NLdoet project wordt op een later tijdstip opnieuw ingepland. Later daarover meer!

UDEN | Vrijwilligers van de Udense Kinderboerderij doen vrijdag 13 maart 2020 mee met NLdoet. In dat weekend organiseert het Oranje Fonds, samen met duizenden organisaties in het land, NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Zij zet hiermee het vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit de handen uit de mouwen te steken met als doel mensen dichter bij elkaar te brengen. Het adres van de Kinderboerderij is Artillerieweg 3 in Uden. Iedereen is ’s middags van harte welkom om mee te helpen of een kijkje te komen nemen. 

Vanwege de coronamaatregelen heeft het bestuur van de Kinderboerderij besloten deze activiteit (vooralsnog) te verplaatsen naar Tweede Pinksterdag (maandag 1 juni a.s.). Later daarover meer!

Lentefeest Tweede Paasdag Kinderboerderij Uden

UDEN | Op Tweede Paasdag (maandag 13 april 2020) wordt het jaarlijkse Lentefeest gehouden op de Kinderboerderij Uden. Voor kinderen met hun (groot)ouders is er van alles te beleven. Bij de ingang kan men voor € 3,50 een spelletjeskaart kopen waarmee de kinderen aan alle activiteiten kunnen deelnemen. Het Lentefeest duurt van 11.00 uur tot 17.00 uur, waarbij de toegang gratis is. De Kinderboerderij is gevestigd aan de Artillerieweg 3 in Uden, nabij het sportcomplex van FC-Uden.