Medewerkers

Soorten vrijwilligerswerk:
Dierverzorging op de kinderboerderij en in parkzicht
Kantine- en terrasdienst
Klussenteam
Bestuur
Stagiaires
Aanmelden als vrijwilliger?


Personeel
Op onze Kinderboerderij werken uitsluitend onbetaalde medewerkers.

Vrijwilligers
Vrijwilligers zijn onmisbaar op de Kinderboerderij, zonder hen kunnen de hekken gesloten worden. Zij zijn iedere dag, wekelijks of maandelijks op de Kinderboerderij te vinden. De vrijwilligers – van jong tot oud – zijn op verschillende gebieden actief. Ze helpen bij de verzorging van de dieren, helpen in de kantine en/of zijn bezig met onderhoud- en renovatiewerkzaamheden.

Lijkt het je leuk om met dieren en/of kinderen bezig te zijn? Ben je handig? Werk je graag met de schoffel of sta je liever in de kantine? En heb je wat tijd over? Dan kun je je aanmelden als vrijwilliger op de Kinderboerderij. Hieronder is alles beschreven over diverse soorten vrijwilligerswerk op de Kinderboerderij.

Soorten vrijwilligerswerk:

Dierverzorging
Het verzorgen van de dieren is veel werk. Gelukkig zijn er veel vrijwilligers die zich graag bezighouden met de verzorging van de dieren. Ze voeren de dieren en maken de hokken schoon. Sommige vrijwilligers komen op een vaste middag per week, terwijl andere vrijwilligers komen wanneer ze tijd hebben. Er zijn dierverzorgers actief op de Kinderboerderij en ook in Parkleven.

Jeugdleden
Op de Kinderboerderij moet veel gebeuren. En het is echt niet allemaal even leuk! Natuurlijk knuffelen en spelen we ook met de dieren, want dat vinden we heel belangrijk, maar verder is het toch vooral gewoon hard werken. Heb je wat tijd over en vind je het niet erg om met poepschoenen of modderbroek in de wei te staan? Dan is werken op de Kinderboerderij misschien wel wat voor jou! Kinderen vanaf 10 jaar kunnen zich aanmelden bij de kiboeraclub.

Kantine en Terras
Het werken in de kantine en op het terras is gezellig en afwisselend werk, waarbij je veel contact hebt met de bezoekers. De kantine en het terras zijn tijdens openingstijden van de Kinderboerderij geopend.

De werkzaamheden bestaan uit het verkopen van ijs, frisdranken, koffie, thee, appeltaart en andere consumpties aan de bezoekers. Daarnaast wordt de kantine en het terras netjes gehouden en wordt ervoor gezorgd dat de bezoekers op een leuke manier geholpen worden.

Klussenteam
Het klussenteam zorgt voor het onderhoud van de Kinderboerderij en het dierenpark aan de Boekelsedijk. Zij bouwen nieuwe dierverblijven, doen klein onderhoud, schilderen en doen allerlei andere werkzaamheden.

Er zijn ook incidentele vrijwilligers die het klussenteam komen versterken. Het zijn mensen die bijv. van beroep elektricien, schilder, stratenmaker, loodgieter of timmerman zijn. Zij worden door de Kinderboerderij gevraagd om hun diensten wanneer daar behoefte aan is. Incidentele vrijwilligers worden ook uitgenodigd voor de vrijwilligersvergaderingen.

Bestuur
Het bestuur bestaat (in principe) uit vijf mensen, waaronder de voorzitter, secretaris, penningmeester en de overige bestuursleden. Zij zorgen voor de financiën, contacten met de gemeente en andere instanties, toekomstplannen, personeel en alles wat er verder bij komt kijken om de Kinderboerderij bestuurlijk te coördineren. Momenteel is er een vacature in het bestuur. Wij zoeken nog iemand die de public relations (in de ruimste zin) wil verzorgen. Wie zich geroepen voelt kan contact opnemen met het bestuur.

Onze stagiaires en vrijwilligster Daphne

Stagiaires
Vanuit diverse opleidingen kan er op de Kinderboerderij stage gelopen worden. Van één dag in de week tot blokstages van meerdere weken achtereen. Tijdens een stage op de Kinderboerderij helpen stagiaires mee met de dagelijkse werkzaamheden in de dierverzorging.

Er is veel belangstelling voor een stageplaats op de Kinderboerderij. Daarom is het aan te raden om tijdig contact op te nemen om te informeren naar de mogelijkheden. Voor info over een stageplaats kun je het beste doordeweeks bellen tijdens openingstijden (0413-250047). Tevens kun je onze stageprocedure downloaden.

Aanmelden als vrijwilliger?
Voor info kan gebeld worden naar de Kinderboerderij (0413-250047). Vraag naar de beheerder.
Maar je mag uiteraard ook altijd langskomen tijdens de openingstijden.